کاسنی

« راهنما و دانستنی‌ها »

خواص و مزاج کاسنی در طب سنتی، بدین قرار است:

  • مزاج آن سرد و تر است.
  • باید تازه و نشسته مصرف شود؛ چون در اثر شستن جز لطیف آن از بین می‌رود و خواص آن کم می‌شود.
  • برای کبد گرم و سرد مفید بوده و هر چه تلخ‌تر باشد در رفع امراض کبد مفیدتر است.
  • اگر آن را بجوشانند تا ساقه و برگ آن پاره شده و آب رقیق از آن جدا شود بعد با نبات یا ترشی مصرف کنند در تصفیه خون بی‌نظیر است.
  • تسکین دهنده حدت صفرا و خون و تشنگی است.
  • مقوی کبد است و در اغلب بیماری‌های گرم کبد مانند یرقان و زردی، جوش‌های پوستی و کهیر که ناشی از حرارت کبد است، مفید است.
  • کاسنی باز‌کننده گرفتگی‌های کبد، طحال و روده‌ها است.
  • برای جلوگیری از زردی کودکان به مادر باردار داده می‌شود.
  • می‌توان بعد از تولد نوزاد در صورت بروز زردی، نوزاد را با کاسنی ولرم اندکی شست و شو داد تا حرارت بدن کاهش یابد.
  • کاسنی در ازدیاد نطفه و زیبایی چهره نوزاد مفید است.
  • کاسنی انسان را از ابتلا به قولنج نگه می‌دارد.
  • کاسنی، توان و نیروهای بدنی را تجدید می‌کند و در ضعف اعصاب، ضعف چشم و فشار خون مفید است.
  • کاسنی، قلب، کلیه، کبد را فعال و با نشاط می‌گرداند، انسدادها و گرفتگی‌های آن ها را رفع می‌کند.
  • کاسنی رحم را به وظیفه طبیعی خود وا می‌دارد.
  • برگ کاسنی، در حفظ جوانی مؤثر است.
  • برگ کاسنی، خون را تصفیه می‌کند؛ زهر طحال را از بین می‌برد و کیسه صفرا، یرقان و دردهای معده و کبدی را معالجه می‌کند.
  • تسکین دهنده عطش و حرارت درونی است؛ حدت و تیزی صفرا و خون را نیز کاهش می‌‎دهد.
  • کاسنی در درمان التهابات معده و پاک کردن مجاری ادراری، مؤثر است.
  • کاسنی بواسطه رطوبتی که دارد اندکی نفاخ است.

.

نحوه مصرف کاسنی در افرادی که مشکلات معده دارند، به چه نحوی است؟

در افرادی که مشکلات معده از جمله ضعف هضم و نفخ بعد از غذا هستند، مصرف کاسنی موجب تشدید مشکل می شود. توصیه می‌شود این افراد در زمان خالی بودن معده ورزش کنند و بعد از ورزش و زمانی که اشتهای غذا داشتند شربت کاسنی مصرف کنند و تا دو ساعت بعد از آن غذا مصرف نکنند.

مصلح کاسنی چیست؟

مصرف کاسنی همراه دارچین، هل، شکر سرخ یا سفید، مصلح کاسنی و بهبود دهنده خواص و مزاج آن به حساب می‎آیند.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!