خرفه

« راهنما و دانستنی‌ها »

در طب سنتی، در باب خواص و مزاج خرفه این گونه آمده است که :

  • مزاج آن سرد و تر است.
  • در جنوب کشور به آن پرپین گفته می‌شود.
  • مصرف آن در فصل بهار و تابستان بسیار مفید است
  • از غلبه حرارت در بدن و بروز بیمای‌های گرم مانند تشنگی، اسهال، سردرد گرم، زردی و … پیشگیری می‌کند.
  • کسانی که قصد مسافرت به مناطق گرمسیر دارند برای جلوگیری از مشکلات ناشی از گرما توصیه می‌شود از مصرف خرفه غافل نشوند.
  • سبزی مورد علاقه ائمه معصومین بوده است.
  • گیاه خرفه به کاهش حرارت کبد، معده و رحم کمک می‌کند.
  • خرفه در رفع دیابت و در درمان تب‌های گرم و عفونت ریه‌ها موثر است.
  • یکی از گیاهان تب‌بر است که افزودن خرفه به غذاهای فرد تب‌دار به کاهش تب او کمک موثری می‌کند.
  • جویدن آن در رفع آفت دهان بخصوص در اطفال مؤثر است.
  • خوردن خرفه به‌عنوان سبزی خوردن، تاثیر بسیاری در درمان خارش‌های فصل بهار و از بین رفتن تلخی دهان در این فصل دارد.
  • خرفه ادرار آور است و سبب شست و شوی مجاری ادراری شده و سنگ کلیه و مثانه را دفع می کند.
  • خرفه برای افراد با مزاج گرم بسیار مفید است،
  • مصرف خرفه در گرم مزاجان لاغر و خشک، سبب چاقی و افزایش وزن آن‌ها می‌شود.
  • منفعت دیگر خرفه برای گرم مزاجان، تقویت قوای جنسی آن‌ها است.

.

مصرف زیاد خرفه برای چه افرادی مضر وچه عوارضی در پی دارد؟

  • خرفه برای سردمزاجان ضررهایی مثل تضعیف قوای جنسی، ضعف بینایی و تاریکی چشم را به دنبال دارد، مگر در صورتی که با نعنا مصرف شود.
  • خرفه به دلیل داشتن اگزالات ممکن است در افرادی که سنگ کلیه دارند، باعث ایجاد سنگ کلیه یا تشدید آن شود.
  • مصرف خرفه در دوران بارداری و در زنان باردار،به دلیل انقباضات رحمی، خطر سقط جنین را در پی دارد.

.

مصلح خرفه چیست؟

مصرف خرفه همراه کرفس و نعنا سبب تأثیرگذاری بیشتر بر خواص و مزاج آن خواهد شد و از ضررهای آن کم می‌کند.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!