اقاقیا

« راهنما و دانستنی‌ها »

نام و مزاج

گیاه اقاقیا با نام های علمی متعددی مشهور است و از جمله گیاهان مولد عسل می باشد. زیرا انتشار بوی فراوان گل‌های اقاقیا باعث جذب زنبورهای عسل به سمت آنها می شود.

این گیاه طبیعت سرد و خشک دارد.

.

معرفی

  • درخت اقاقیا درختی زینتی است و  ارتفاعی برابر با ۱۰ الی ۲۷ متر و برگ های کوچک و منشعب و بیضی شکل دارد.
  • این درخت دارای گل هایی خوشه ای و انگور مانند به رنگ سفید ، بنفش و صورتی می باشد.
  • این درخت از سن ۴ الی ۶ سالگی شروع به گل دادن می کند . گل های این گیاه بسیار خوشبو و زیبا می باشد، از این رو اقاقیا طرفداران بسیاری دارد.
  • این درخت همچنین دارای میوه ای به رنگ قهوه ای بخ طول ۸ سانتی متر وعرض ۱ سانتی متر می باشد که درون هر کدام از این میوه های ۱۲ الی ۱۵ عدد دانه وجود دارد. این دانه ها در آبان ماه می رسد.
  • اقاقیا دارای ریشه های قوی می باشد و در آب و هوای خشک به راحتی می تواند رشد کند.
  • ابن درخت بومی امریکاى شمالى می باشد و امروزه در تمام نقاط دنیا یافت می شود .

.

خواص

  1. عصاره آن خون را بند می آورد.
  2. منبع غنی از فیبر خوراکی است. این نوع از فیبر که در آب حل می‌شود بخش مهمی از رژیم غذایی را تشکیل می‌ دهد. همچنین به دستگاه هاضمه کمک می‌ کند تا عملکرد بهتری داشته باشد و خطر ابتلا به دیابت و بیماری‌ های قلبی را کاهش دهد.
  3. بیماری‌های گوارشی را تسکین می‌دهد.
  4. در تسکین علائم یبوست و ناراحتی‌های ناشی از اختلالات گوارشی از جمله سندرم روده تحریک‌پذیر موثر است.
  5. شیره اقاقیا به‌ تغذیه باکتری‌های مفید در روده‌ها کمک می‌کند.
  6. این گیاه به کاهش کلسترول خون کمک می‌کند.
  7. اقاقیا برای درمان گلودرد مفید است.
  8. اقاقیا حاوی ترکیبی است که در تسکین التهاب غشاء مخاط دهان موثر است.
  9. از این گیاه برای درمان زخم، زخم دهان و علائم سرماخوردگی استفاده می‌شود.
  10. آدامس اقاقیا حاوی خواص ضدباکتریایی است که به کنترل باکتری‌های مضر در دهان و عامل بیماری‌های لثه کمک می‌کند.
  11. آدامس اقاقیا در کاهش وزن موثر است. یکی از فوائد مصرف خوراکی‌های حاوی فیبر خوراکی این است که به فرد کمک می‌کنند برای مدت‌ زمان بیشتری احساس سیری داشته باشد. به همین دلیل نتایج مطالعات نشان می‌دهد مصرف آدامس اقاقیا به دلیل برخورداری از فیبر در درمان چاقی موثر است.

موارد منع مصرف

  • این گیاه مسدد است و باید در مصرف آن احتیاط کرد و مصلح آن روغن بادام است.
  •  مصرف زیاد اقاقیا ایجاد مسمومیت می‌کند و با استفراغ و اسهال همراه است.
  • زنان باردار و شیرده باید در مصرف اقاقیا احتیاط کنند.

.

شیوه استفاده

اگر ۱۲ گرم خشک آن را در ۱۵۰ گرم آب جوش دم کنید و صبح ناشتا آب آن را بنوشید، برای اختلال صفرا مؤثر است.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!