افتیمون

« راهنما و دانستنی‌ها »

نام و مزاج

از نام های دیگر افتیمون در طب سنتی دواء الجنون، ترشک، شیون است.

طبع افتیمون، گرم و خشک است.

.

معرفی

  • ساقه های آن ظریف و باریک به شکل نخ قرمز رنگ یا قرمز مایل به زرد یا کرم مایل به قرمز است .
  • گل آن سرخ غبار دار با ریشک های بسیار نازک مانند مو ، میوه ی آن به اندازه ی دانه ی شاهدانه و به رنگ زرد ، دانه های داخل میوه از دانه ی خردل ریزتر و قرمز مایل به زرد است ، طعم این گیاه تلخ و تند است.
  • این گیاه پیچیده و انگلی است بدون کلروفیل برگ‌ های آن بسیار ریز است که مشاهده نمی‌ شود و ساقه‌ های آن مکنده است که روی بدنه گیاهان دیگر مستقر است و خاصیت آن بیشتر بستگی به نوع گیاهی دارد که اطراف آن پیچیده است.
  • نوع خاکستری رنگ آن دارای پتاسیم زیاد است.

.

خواص

  1. مسهل سودا و بلغم است.
  2.  برای بیماری‌ های عصبی، جنون، مالیخولیا، سردرد، کابوس مفید می‌ باشد.
  3. دردهای مفاصل و لقوه و سرطان را درمان می‌ کند.
  4. برای رفع سردردهای سوداوی ۵ گرم از این گیاه را در۲۰۰ سی‌سی شیر جوشیده شده خیسانده صاف نموده با کمی سکنجبین مخلوط نموده میل شود.
  5.  تصفیه کننده خون است. تقویت کننده کبد است.
  6. برای کسانی که انزال زودرس دارند مفید می‌باشد.
  7. برای درمان هراس، مالیخولیا و تشنج عصبی ۸ گرم افتیمون با ۶۰ گرم سکنجبین و یک لیوان شیر میل شود.
  8. مبتلایان به لرزش عصبی به خاطر مصرف مشروبات الکلی روزی سه گرم در ۲۰۰ سی‌سی آب دم‌کرده به مدت ۴۰ روز میل کنند به جای قند از مویز استفاده شود.
  9. برای رفع سردرد، افتیمون را جوشانده در بینی بچکانید و کمی میل شود.
  10. برای رفع رطوبت‌های حبس شده در معده افتیمون، آریغون، آمله مقشر از هر کدام ۱۰ گرم، نبات ۲۰ گرم سائیده هر صبح ناشتا یک قاشق مرباخوری میل شود.
  11. شربت افتیمون برای امراض سودا نافع است،
  12. دم کرده افتیمون تحلیل برنده ورمها، لطیف کننده، بازکننده انسداد و مفرح قلب ، جهت بیماریهای مغز و اعصاب مانند سردرد، تشنج، افسردگی، کاووس و وسواس و بیماریهای مفاصل مفید است.
  13. به تنهایی مسهل بلغم و سودا و با بنفشه مسهل صفرا می باشد.

موارد منع مصرف

  • مصرف زیاد آن برای گرم مزاجان مضر هست. مصلح افتیمون کتیرا است.
  • مصرف مداوم سبب افسردگی می شود.
  • مصرف در بارداری و شیردهی ممنوع است. اطفال نیز نباید از آن استفاده کنند.

.

شیوه استفاده

  • ۱۴ گرم گیاه را سائیده سپس با کمی عسل و نمک مخلوط کرده میل شود.
  • ۳۰ گرم افتیمون در ۲۰۰ سی‌سی آب کمی جوشانده سپس صاف نموده با عسل مخلوط کرده هر صبح ۲ قاشق میل کنید
  • از آنجاییکه بسیار لطیف و ضعیف هست جوشاندن و کوبیدن آن سبب از بین رفتن خاصیت آن می شود. هنگام مصرف نباید آنرا نرم کوبید و یا زیاد جوشاند بلکه باید با شعله غیر مستقیم و خیلی آهسته و طولانی مدت دم بکنید.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!