برگ بو

« راهنما و دانستنی‌ها »

نام و مزاج

در کتب طب سنتی از برگ بو با نام «غار» یاد شده است و به دانه آن نیز «حب الغار» گفته می شود. طبع آن گرم و خشک است. روغن آن از روغن گردو نیز گرم‌ تر است.

.

معرفی

  • این گیاه، یک درخت کوچک بومی مناطق مدیترانه‌ای است. این درخت قبلا همه‌جای مناطق مدیترانه‌ای پیدا می‌شد، ولی به‌دلیل تغییرات آب‌وهوایی، رشد طبیعی آن کم شده است.
  • درخت آن همیشه سبز است و پوست آن خاکستری تیره و چوب آن خیلی سخت می‌باشد و دارای شاخه های انعطاف پذیر است.
  • برگ سبز این درخت بسیار خوشبو است و در زمانی هم که خشک می‌شود با رایحه‌ای دل‌پذیر همراه است.
  • این گیاه ادویه‌ای حاوی مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی و ویتامین‌هاست که در سلامت انسان نقش مهمی را بر عهده دارند.

.

خواص

  1. نشاط آور و مقوی و ادرارآور است.
  2. روغن مالی با روغن آن جهت درد اعصاب و رفع خستگی و کوفتگی مفید است.
  3. خوردن دانه آن جهت تحلیل نفخ و دل پیچه و قولنج شکم به کار می‌ رود.
  4. اسانس برگ بو یکی از پرمصرف ترین اسانس ها در رایحه درمانی و یکی از مناسب ترین اسانس هایی است که مشخص شده برای ماساژ سیستم لنفاوی مناسب می باشد.
  5. برگ بو به کاهش استرس پوست کمک می کند و برای رفع چین و چروک پوست و جوان سازی پوست صورت مفید می باشد.
  6. تنفس کردن بخور برگ بو نیز در رایحه‌درمانی مورد توجه قرار دارد.
  7. در پزشکی برای تقویت معده و به عنوان اشتها آور و نیز برای هضم غذا و به عنوان ادرار آور استفاده می‌شود.
  8. دم کرده آن هضم غذا را آسان می‌سازد و گاز و نفخ معده را خارج می‌کند
  9. دم کرده آن که با جوشاندن ۳ برگ در یک لیوان تهیه می شود، تعریق ایجاد می کند و تب را کاهش می دهد.
  10. نوشیدن دو تا سه فنجان از شربت برگ بو قبل از غذا برای درمان بی اشتهایی مفید است.

موارد منع مصرف

  • بعضی از افراد نسبت به آن حساسیت دارند،
  • از سوی دیگر خطر سقط جنین ناشی از مصرف این ادویه باعث شده تا زنان باردار از خوردن آن بر حذر شوند.
  • نباید از خرده‌های خشک شده و تیزِ این گیاه استفاده کرد  ( بلکه از پودر آن استفاده کنید)، چون ممکن است به دیواره دستگاه گوارشی آسیب بزنند.

.

شیوه استفاده

  • دم کرده آن که با جوشاندن ۳ برگ در یک لیوان تهیه می‌شود،
  • برای طعم و عطر بخشیدن به غذا به ویژه غذاهای گوشتی و ماهی می توانید از این برگ استفاده کنید، برای این منظور لازم است برگ خشکیده آن را به صورت درسته و کامل در غذا بیندازید و پیش از سرو غذا آن را از ظرف خارج کنید
  • اگر به مدت ۳ روز پودر برگ بو را مانند خمیر دندان بر روی دندان ها مسواک کنید، باعث سفید شدن دندان ها می شود.
  • ۲ تا ۳ عدد برگ بو را در یک کاسه آب جوش بریزید و بگذارید بماند تا عصاره ی آن در بیاید و بعد از شامپو کردن مو ها برای شستشوی پوست سر و مو ها از آن استفاده کنید.
  • ۵ گرم برگ بو را در ۲۰۰ میلی لیتر آب بجوشانید تا فقط ۵۰ میلی لیتر از این آب باقی بماند، این جوشانده را روزی دو بار بنوشید تا بیماری های کلیوی شما درمان شود.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!