نام و مزاج
کنگر گیاهی است با مزاج گرم و خشک
.
معرفی
- کنگر گیاهی است خودرو با برگ های خاردار که شباهت زیادی به کرفس دارد.
- گیاهی بهاری است که زمان به گل نشستن آن از بهار تا نیمه تابستان است.
- قسمتهای خوراکی این گیاه عبارتند از دم برگ داخلی سفید رنگ، رأس ساقه و هاگدان که در سوپ، خورش و سالاد مورد استفاده قرار میگیرد.
.
خواص
- از مهمترین خواصش مدر بودن آن است.
- کنگر برای کسانی که سنگ کلیه دارند، مفید است زیرا منجر به شستشوی سیستم کلیوی و ادراری می شود.
- خاصیت گرم بودن کنگر باعث از بین رفتن نفخ میشود و افرادی که بر اثر مصرف خورشهای حاوی سبزیجات مختلف دچار نفخ میشوند میتوانند بدون نگرانی از خورش کنگر استفاده کنند چون قاعدتاً نفخ را از بین میبرد.
- برای هضم غذا هم خوب است.
- یکی از موثرترین نسخه های طبیعی برای درمان بی خوابی و بهبود کیفیت خواب (البته با توجه به مزاج فردی) مصرف ترکیبی از ماست و کنگر است. کافی است قطعه کوچکی از کنگر را درون یک کاسه ماست رنده کرده و این ترکیب را یک ساعت پیش از خواب میل کنید. خوردن ماستی که کنگر درون آن قرار دارد همان طور که از ضرب المثل «کنگر خوردن و لنگر انداختن» بر می آید موجب سنگینی پلک ها و افزایش آرامش پیش از خواب فرد می شود.
- احتمال بروز سرطان را کاهش میدهد،
- خنثیکننده سموم کبدی و محافظ کبد است و به همین دلیل از دانههای آن داروهایی برای درمان بیماریهای کبدی به بازار عرضه شده است.
موارد منع مصرف
- مواد دارای طبع گرم نظیر کنگر درصورتی که درمصرف آن زیادهروی شود (بخصوص کسانی که طبع گرم دارند) تولید صفرا را زیاد می کند که حالاتی نظیر تهوع را بدنبال خواهد داشت.
- باید توجه داشت مصرف این ترکیب در ساعات اولیه روز به ویژه برای افرادی که باید حین کار هوشیاری داشته باشند یا برای رسیدن به محل کارشان رانندگی کنند، توصیه نمی شود.
- بهتر است زنان باردار، کودکان، بیماران مبتلا به بیماری شدید کبدی یا کلیوی از مصرف برگ کنگر پرهیز کنند.
.
شیوه استفاده
- پس از پاک کردن کنگر و شستن ان کنگر ها را مانند کرفس خرد می کنند و پس از تف دادن درروغن خورش کنکردرست می کنند.
- خوردن کنکر پاک کرده به صورت خام به تنهایی و یا ترکیب ان با سالاد کاهو و ماست.
- برای تهیه چای با برگ های تازه گیاه کنگر کافی است ۲ قاشق غذاخوری از برگ این گیاه را درون آب جوش ریخته و آن را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دم کنید. بهتر است این چای را پیش از میل کردن به خوبی صاف کنید و آن را با مقدار اندکی نبات یا یک قاشق چای خوری عسل شیرین کنید.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir