انیسون

« راهنما و دانستنی‌ها »

نام و مزاج

انیسون که آن را بادیان رومی و رازیانه رومی نیز می نامند دارای مزاج گرم و خشک است.

.

معرفی

  • انیسون حداقل چهار هزار سال است که به شیوه‌ های مختلفی به عنوان طعم‌ دهنده و معطر کننده به مقدار زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • خواص بادیان رومی بسیار زیاد است و این گیاه به نام پیم پینلا انیسوم شناخته می شود و طعمی شبیه به شیرین بیان و رازیانه دارد.
  • این گیاه می تواند تا نیم متر رشد کند. و برگ های پرزدار و سبز رنگی دارد. همچنین گل های سفیدی دارد که به شکل چتر در کنار هم قرار گرفته اند.
  • میوه ی آن کوچک و تقریبا گلابی شکل است و بوی معطر و مطبوع دارد. قسمت مورد استفاده ی گیاه، میوه ی آن می باشد که بهترین زمان برداشت، ماه های مرداد و شهریور می باشد.

.

خواص

  1. از دیدگاه طب سنتی گیاهی است ضد نفخ، تسکین‌دهنده درد، ادرار آور، حیض آور، افزایش‌دهنده شیر، افزایش تعریق و زیباکننده چهره است.
  2. این گیاه از ادویه‌های رایج دارویی در افراد مبتلا به صرع و لقوه بوده است.
  3. دانههای انیسون به عنوان ضد درد در بیماری میگـرن و نیز به عنوان بادشکن، معطر کننده، ضد عفونی کننـده و مدر مصرف سنتی داشـته اسـت
  4. جویدن میوه آن برای سردرد (ناشی از سردی)، تقویت مجاری تنفسی، درد سینه، سرفه، تنگی نفس ناشی از سردی، تقویت دهانه معده و رفع رطوبت آن و همچنین رفع خستگی کاربرد دارد.
  5. مادران شیرده اگر انیسون بجوند و بخورند هم شیرشان زیاد می‏ شود و هم از طریق اثری که در شیر می ‏گذارد دل‏ درد و دل‏ پیچه کودک را برطرف می ‏سازد.
  6. انیسون را نرم بکوبید و با گل قند مخلوط نموده و بخورید به این علت که ضعف قوای دماغی را برطرف می‏ سازد، برای درمان مالیخولیا مؤثر است.
  7. انیسون را مانند گرد نرم بسایید و با روغن گل سرخ ترکیب کرده و بصورت قطره در گوش بچکانید چرا که این روش قدیمی و موثری برای تسکین درد گوش، درمان کری و رفع سنگینی شنوایی که از ضربه ایجاد شده باشد است.
  8. ۱۰-تحقیقات اخیر نشان داده است که انیسون جذب آهن را افزایش می دهد، لذا به نظر می رسد می تواند در جلوگیری از کم خونی مربوط به آهن موثر باشد.

موارد منع مصرف

  • موجب سردرد در افرادی که طبع گرم دارند می شود.
  • استفاده بیش از حد از آن موجب حساسیت و قرمزی پوست می شود.
  • در دوران بارداری منع مصرف دارد

.

شیوه استفاده

تهیه ی دمنوش: ۱ تا ۵ گرم از میوه ها را با آسیاب خرد می کنیم. سپس بر روی آن یک لیوان آب جوش می ریزیم. آن گاه ده تا پانزده دقیقه صبر می کنیم و سپس صاف کرده میل می کنیم.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!