نام و مزاج
نسرین، نسترن و نستر از نام های این گل زیباست.
گل نسترن طبیعتی گرم وخشک دارد
.
معرفی
- این گل درختچه های کوچکی است که درحاشیه جنگل ها، چاه ها و گودال های آب می روید و ارتفاع آن به حدود سه متر می رسد.
- برگهای آن دارای ۷-۵ برگچه به رنگ سبز سیر است.
- گل نسترن مانندگل سرخ بوده وبه رنگهای سفید،صورتی و سرخ می باشد که به حالت منفرد و یا مجتمع ظاهرمی شود.
- میوه آن بیضی شکل و به رنگ قرمزتیره یا روشن است که به نام سای نورودون خوانده میشود. جدار داخلی میوه دارای الیاف باریک و ابریشمی است که درآن فندقه های سختی جادارد. پس ازخشک شدن دارای طعمی قابض وکمی شیرین بابوئی ضعیف می باشد.
- قسمتهای مورد استفاده این گیاه میوه تازه یا خشک شده، برگ و گل آن است.
.
خواص
- قویت کننده قلب و اعصاب آرامبخش و رفع خستگی
- برطرف کننده عوارض کمبود ویتامین ث
- درمان ورم کلیه
- درد معده و اسهال
- دفع سنگ کیسه صفرا
- مفید برای بیماران دیالیزی
- درمان قارچ پوستی و اگزما
- رفع بی خوابی
- درمان کننده حبس البول است
- نسترن تاثیر بسزایی در درمان نقرس دارد.
- بوی بد بدن را دفع میکند.
- قند خون را کاهش میدهد
- آرام کننده اعصاب است.
- خونریزی سینه را بند می آورد.
- سنگ و ورم کلیه رارفع می کند.
- بی خوابی رابرطرف می کند.
- برای رفع طپش قلب از دم کرده آن بنوشید.
- سرعت جریان خون را در پوست زیاد کرده و باعث لطافت پوست میشود
موارد منع مصرف
- دانه های آن سمی است و نباید مصرف شود.
- افراد مبتلا به سنگ کلیه باید قبل از مصرف میوه گل نسترن یا پزشک خود مشورت کنند.
.
شیوه استفاده
- دم کرده:۵۰گرم سای نورودون را در یک لیتر آب جوش ریخته وبه مدت ۱۰دقیقه دم کرده و سپس آن راصاف کنید.
- جوشانده: مقدار۵۰گرم سای نورودون رادریک لیترآب جوش ریخته وبگذاریدبه آرامی برای مدت ۱۰دقیقه بجوشد سپس آن راصاف کنید. این جوشانده به عنوان ضد بیماری اسکوربوت (کمبودویتامین C) به کارمی رود.
- شربت نسترن: یک گیلوگرم سای نورودون رابا۲۵۰گرم نبات کوبیده یا شکر مخلوط کرده و۱.۵ لیتر نی زعرق نعناع به آن اضافه کنید و در جای گرمی بگذاریدبماند. البته هر روز آن راتکان دهید بعد از دو هفته آن را صاف کنید. مقدار مصرف آن یک فنجان سه بار درروز است.
- برای درمان تپش قلب ۱۰ گرم میوه نسترن را به مدت ۳ ساعت در ۳۰۰ سیسی آبسرد خیسانده سپس با حرارت ملایم جوش آورده ۵ دقیقه جوشانده ۱۵ دقیقه دمکرده روزی ۳ فنجان بنوشند.
- برای درمان حبسالبول ۱۰ گرم میوه نسترن را در ۳۰۰ سیسی آبجوش ۱۵ دقیقه دمکرده قبل از هر غذا یک فنجان بنوشند.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir