میخک

« راهنما و دانستنی‌ها »

نام و مزاج

از نظر طب قدیم ایران میخک خیلی گرم و خشک است

.

معرفی

  • گل میخک از جوانه های درختی که در مناطق گرمسیری رشد می کند، به دست می آید.
  • این گیاه به علت زیبایی خاصی که دارد امروز در بیشتر نقاط دنیا به عنوان گیاه زینتی پرورش داده می‌شود
  • غنچه‌های گیاه میخک پس از باز شدن یعنی قبل از این که رنگ خاکستری و ارغوانی آن تبدیل به قرمز شود، باید چیده و خشک شوند،

.

خواص

  1. مقوی معده و جهاز هاضمه است
  2. میخک اشتهاآرو است
  3. ضعف اعصاب را درمان می کند.
  4. در برطرف کردن فلج و لقوه مؤثر است.
  5. برای رفع تنگی نفس مفید است.
  6. کبد و کلیه را تقویت می کند.
  7. برای گردش خون و قلب مفید است.
  8. گرفتگی عضله را از بین می برد.
  9. از لخته شدن خون جلوگیری می کند
  10.  جریان آنزیمی را افزایش داده و در نتیجه فعالیت گوارشی را تقویت می‌کند.
  11. رای کاهش دندان درد موثر است و همچنین به کاهش عفونت‌های دهانی کمک می‌کند.
  12.  این گیاه برای رفع سردرد مفید است، ضعف اعصاب را درمان می‌کند و برای رفع تنگی نفس موثر است.
  13. مقوی معده و جهاز هاضمه است، کبد و کلیه را تقویت می‌کند
  14. برای درمان کمردرد، چای میخک و یا دو قطره اسانس میخک را با آب گرم و یا چایی مخلوط کنید و بنوشید.
  15. جویدن میخک به همراه یک تکه کوچک از نمک معمولی به تولید بیشتر آب دهان کمک کرده و در نتیجه تحریک پذیری در گلو را کاهش می‌دهد.

موارد منع مصرف

  • برای گرم مزاجان مناسب نیست و ممکن است باعث ناراحتی کلیه و روده‌ها شود.
  • میخک می‌تواند باعث اختلال نعوظ یا انزال زودرس در مردان شود.
  • روغن میخک نباید برای کودکان زیر ۲ سال استفاده شود، زیرا ممکن است منجر به نارسایی اندامی شود.
  • در صورت ابتلا به اختلالات خونی مانند هموفیلی و یا مصرف داروهای ضد انعقاد خون از مصرف زیاد میخک خودداری کنید.

.

شیوه استفاده

  • دمنوش: مقدار ۱۰ گرم میخک را با یک لیتر آب جوش مخلوط کرده و به مدت ۵ دقیقه دم کنید.
  • ۲ قطره از اسانس میخک را در یک لیوان ریخت و نوشید و یا از یک فنجان دم کرده میخک استفاده کرد.
  • میخک به واسطه وجود ماده طبیعی ضد درد و ضد باکتری، برای بهبود دردهای دهانی مانند دندان درد و گلو درد استفاده می‌ شود. جویدن آن باعث بی‌ حس شدن درد موجود در گلو می‌شود. یک یا دو عدد میخک را در دهانتان قرار دهید. آن را بمکید تا زمانی که نرم شود. سپس آن را جویده و ببلعید. پس از آن یک لیوان آب بنوشید. افراد گرم مزاج بدون توصیه طبیب از مصرف میخک پرهیز کنند. از روغن آن استفاده نکنید، زیرا ممکن است باعث مشکل در معده شما شود.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!