قاصدک

« راهنما و دانستنی‌ها »

نام و مزاج

طَرَخشَقون یـا طَرَشقوق نام های دیگر گیاه دارویی قاصدک است که طبع آن سرد می باشد.

.

معرفی

  • گیاهی می‌باشد علفی و دائمی که ساقۀ آن به ارتفاع ۴۰ سانتی‌متر می‌رسد.
  • این گیاه دارای ریشه‌ای است به رنگ قهوه‌ایِ مایل به زرد که پر از شیرابۀ سفیدرنگی می‌باشد.
  • گل‌های قاصدک معمولی  از خانواده گیاهان دارای گل‌های سبدی هستند.
  • گیاهی است علفی و دائمی که به‌طور خودرو در بیشتر مزرعه‌ها و دشت‌ها، در وسط چمن، حاشیه شوره‌زار، کنار جاده‌ها و اراضی بایر و به‌طورکلی در همه جا می‌روید.
  • این گیاه دارای ریشه‌ای به رنگ قهوه‌ای است که که تا یک متر (و به ندرت تا دو متر) می‌رسد.
  • ساقه و ریشۀ این گیاه پر از شیرابۀ سفیدرنگی می‌باشد.

.

خواص

  1. اوره را رفع می‌کند.
  2. کلسترول خون را کاهش می‌دهد.
  3. درمان‌کننده اگزما و بیماری‌های پوستی است.
  4. درمان‌کننده کم خونی است.
  5. رماتیسم و نقرس را درمان می‌کند.
  6. سموم بدن و رادیکال های آزاد را دفع می کند
  7. مصرف آن ها سبب می شود که کبد ما به درستی کار کند.
  8. از ضعیف شدن استخوان جلوگیری می کند
  9. با کمک به هضم غذا و تحریک کبد مانع ایجاد سنگ صفرا می شود.
  10. چای و دمنوش قاصدک خاصیت ضد التهابی برای بدن دارد
  11. سوخت و ساز بدن را افزایش می‌دهد و مانع از جذب چربی های اضافی می‌شود
  12. این گیاه آنتی اکسیدان های فراوانی دارد که از رشد سلول های سرطانی جلوگیری می‌کند.
  13. ریشه، گل و گیاه قاصدک یبوست مزمن افراد را درمان می‌کند.
  14. عصاره قاصدک تاری دید و شب کوری زنان باردار را درمان می‌کند.
  15. می‌تواند با عفونت‌ها و اکسیدان‌ها که بر کبد و کیسه صفرا تاثیر می‌گذارد، مبارزه کند.
  16.  به جلوگیری از عفونت های دستگاه ادراری، و همچنین اختلالات مثانه، مشکلات کلیوی و کیست های احتمالی در اندام های تولید مثل کمک کند.

موارد منع مصرف

  • مصرف گیاه قاصدک همراه با آنتی بیوتیک ها ممکن است اثر بخشی برخی از آنتی بیوتیک ها را کاهش دهد.
  • در صورت داشتن آلرژی به گیاه قاصدک ، این گیاه باعث التهاب دهان یا پوست بدن افراد حساس شود.
  • قاصدک ها می توانند در کاهش قند خون مفید باشند اما برای بیمارانی که در واقع از داروهای تعدیل کننده قند خون استفاده می کنند، ممکن است باعث افت شدید قند خون و در نتیجه شرایط خطرناکی شود.

.

شیوه استفاده

  • برگ‌های جوان گل قاصدک را معمولاً با سالاد می‌خورند و چون خیلی تلخ است باید آن را با ترشی یا آبلیمو مصرف کرد.
  • دمنوش: یک قاشق از ریشه یا گل را برای ۳۰ دقیقه در آب بجوشانید.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!