دارچین

« راهنما و دانستنی‌ها »

نام و مزاج

اسامی دیگر دارچین: دارصینی، قرفه الدارچینی، سلیخه، دارچین کایان، دارچین چین، دارچین سایگون، دارچین سیلان و قرفه

در طب سنتی دارچین دارای طبیعت گرم و خشک است.

.

معرفی

  • دارچین، پوست درختی است که تا ۱۰ متر ریشه می کند برگ این درخت سبز سیر و دارای گلهای برنگ سفید می باشد . پوست این درخت را کنده و معمولا پودر می کنند و در غذا یا بعنوان چای از آن استفاده می کنند
  • دارچین از قدیم الایام در دنیا بکار میرفته است در مصر حتی قبل از ساختمان اهرام ثلاثه مصر برای درمان امراض مختلفه مصرف می شده است .

.

خواص

  1. برای درمان نفخ معده ۲ گرم دارچین، ۲ گرم زنجبیل را دم‌کرده بالای غذا میل شود.
  2. خوردن دارچین، باعث تقویت بینایی می‌گردد.
  3. چای دارچین، برطرف‌کننده اضطراب، وسواس و جنون می‌باشد.
  4.  برای رفع جهش، پرش پلک و رعشه از دمکرده دارچین استفاده کنید.
  5.  تقویت‌کننده قوه باه می‌باشد.
  6. برای درمان قلنج رحم از دمکرده آن استفاده کنید.
  7. دمکرده آن تنظیم‌کننده عادت ماهانه می‌باشد.
  8.  محرک گردش خون است.
  9. کسانی که فشار خون آن‌ها پائین است و سردی انگشت دارند از دمکرده زنجبیل و دارچین استفاده کنند.
  10. خوردن دارچین همراه با انیسون بی‌میلی جنسی خانم‌ها را برطرف می‌کند.
  11.  چای دارچین، سوزش و ناراحتی‌های ادرار را برطرف می‌کند و نیز حجم ادرار را افزایش می‌دهد.
  12.  برای خوشبویی دهان و نفس می‌توان یک تکه کوچک چوب دارچین را در دهان نگاه داشت.
  13. دارچین، لطیف است و راحت در بدن جذب می‌شود و سنگینی و غلظت را دفع می‌کند. به همین دلیل در غذاهایی که سنگین ( مثلا دارای گوشت) هستند موجب لطافت غذا می‌شود یعنی باعث می شود غذا به راحتی در بدن بشکند.
  14. آثار مفید دارچین در کاهش قند خون و درمان دیابت، کاهش وزن، کمک به گوارش غذا، سرماخوردگی، تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت حافظه، کاهش مشکلات قاعدگی، و درمان اضطراب ثابت شده است
  15. برای رفع سنگینی گوش یک قطره عرق دارچین، در گوش بچکانید و صدای گوش را نیز درمان می‌کند.
  16. دارچین نشاط آور، درمان کننده برخی عفونت ها و تریاق (پادزهر) سموم معدنی، حیوانی و نباتی است و موجب تقویت قلب، مغز، کبد و معده می شود.

موارد منع مصرف

  • مصرف مقادیر زیاد دارچین می تواند باعث تپش قلب، بی خوابی و افسردگی و بروز عوارض، به خصوص در افراد دارای مزاج گرم و خشک شود.
  • دارچین در افراد مبتلا به زخم های گوارشی و تب های با منشأ ناشناخته ممنوع است و بهتر است زمان شیردهی استفاده نشود.
  • مصرف دارچین در زمان بارداری ممنوع است و بهتر است از مصرف آن در مقادیر بیش از آنچه که در غذا مصرف می شود، خودداری شود.

.

نحوه استفاده

  • در آشپزی ایرانی، در پخت مرغ و گوشت ها از دارچین، پیاز و زردچوبه استفاده می شود و در شله زرد، حلیم، قیمه، شیربرنج و… نیز به عنوان مُصلح، کاربرد دارد.
  • در دمنوش: ۰.۵ تا ۱ گرم از پوست خشک شده را در یک لیوان ریخت و روی آن آب جوش ریخته و روی آن را پوشاند و بعد از ۱۰ دقیقه میل کرد. این دمنوش را ۲ تا ۳ بار می توان مصرف کرد.
  • یک قسمت عسل را در ۲ قسمت آب گرم حل کرده و به آن ۱ قاشق چای خوری پودر دارچین، بیافزایید. خمیر حاصله را روی محل درد به آرامی بمالید. درد بعد از ۱۵ دقیقه از بین خواهد رفت.
  • ۵ قاشق چایخوری عسل به همراه با ۱ قاشق چای خوری پودر دارچین، مخلوط کرده و خمیر حاصله را روی دندان خراب بمالید. این عمل را ۳ بار در روز انجام دهید تا دندان خراب و دردناک درمان شود.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!