نام و مزاج
اسامی دیگر دارچین: دارصینی، قرفه الدارچینی، سلیخه، دارچین کایان، دارچین چین، دارچین سایگون، دارچین سیلان و قرفه
در طب سنتی دارچین دارای طبیعت گرم و خشک است.
.
معرفی
- دارچین، پوست درختی است که تا ۱۰ متر ریشه می کند برگ این درخت سبز سیر و دارای گلهای برنگ سفید می باشد . پوست این درخت را کنده و معمولا پودر می کنند و در غذا یا بعنوان چای از آن استفاده می کنند
- دارچین از قدیم الایام در دنیا بکار میرفته است در مصر حتی قبل از ساختمان اهرام ثلاثه مصر برای درمان امراض مختلفه مصرف می شده است .
.
خواص
- برای درمان نفخ معده ۲ گرم دارچین، ۲ گرم زنجبیل را دمکرده بالای غذا میل شود.
- خوردن دارچین، باعث تقویت بینایی میگردد.
- چای دارچین، برطرفکننده اضطراب، وسواس و جنون میباشد.
- برای رفع جهش، پرش پلک و رعشه از دمکرده دارچین استفاده کنید.
- تقویتکننده قوه باه میباشد.
- برای درمان قلنج رحم از دمکرده آن استفاده کنید.
- دمکرده آن تنظیمکننده عادت ماهانه میباشد.
- محرک گردش خون است.
- کسانی که فشار خون آنها پائین است و سردی انگشت دارند از دمکرده زنجبیل و دارچین استفاده کنند.
- خوردن دارچین همراه با انیسون بیمیلی جنسی خانمها را برطرف میکند.
- چای دارچین، سوزش و ناراحتیهای ادرار را برطرف میکند و نیز حجم ادرار را افزایش میدهد.
- برای خوشبویی دهان و نفس میتوان یک تکه کوچک چوب دارچین را در دهان نگاه داشت.
- دارچین، لطیف است و راحت در بدن جذب میشود و سنگینی و غلظت را دفع میکند. به همین دلیل در غذاهایی که سنگین ( مثلا دارای گوشت) هستند موجب لطافت غذا میشود یعنی باعث می شود غذا به راحتی در بدن بشکند.
- آثار مفید دارچین در کاهش قند خون و درمان دیابت، کاهش وزن، کمک به گوارش غذا، سرماخوردگی، تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت حافظه، کاهش مشکلات قاعدگی، و درمان اضطراب ثابت شده است
- برای رفع سنگینی گوش یک قطره عرق دارچین، در گوش بچکانید و صدای گوش را نیز درمان میکند.
- دارچین نشاط آور، درمان کننده برخی عفونت ها و تریاق (پادزهر) سموم معدنی، حیوانی و نباتی است و موجب تقویت قلب، مغز، کبد و معده می شود.
موارد منع مصرف
- مصرف مقادیر زیاد دارچین می تواند باعث تپش قلب، بی خوابی و افسردگی و بروز عوارض، به خصوص در افراد دارای مزاج گرم و خشک شود.
- دارچین در افراد مبتلا به زخم های گوارشی و تب های با منشأ ناشناخته ممنوع است و بهتر است زمان شیردهی استفاده نشود.
- مصرف دارچین در زمان بارداری ممنوع است و بهتر است از مصرف آن در مقادیر بیش از آنچه که در غذا مصرف می شود، خودداری شود.
.
نحوه استفاده
- در آشپزی ایرانی، در پخت مرغ و گوشت ها از دارچین، پیاز و زردچوبه استفاده می شود و در شله زرد، حلیم، قیمه، شیربرنج و… نیز به عنوان مُصلح، کاربرد دارد.
- در دمنوش: ۰.۵ تا ۱ گرم از پوست خشک شده را در یک لیوان ریخت و روی آن آب جوش ریخته و روی آن را پوشاند و بعد از ۱۰ دقیقه میل کرد. این دمنوش را ۲ تا ۳ بار می توان مصرف کرد.
- یک قسمت عسل را در ۲ قسمت آب گرم حل کرده و به آن ۱ قاشق چای خوری پودر دارچین، بیافزایید. خمیر حاصله را روی محل درد به آرامی بمالید. درد بعد از ۱۵ دقیقه از بین خواهد رفت.
- ۵ قاشق چایخوری عسل به همراه با ۱ قاشق چای خوری پودر دارچین، مخلوط کرده و خمیر حاصله را روی دندان خراب بمالید. این عمل را ۳ بار در روز انجام دهید تا دندان خراب و دردناک درمان شود.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir