نام و مزاج
طبیعت شکوفه های بهارنارنج گرم و خشک است.
.
معرفی
- بهار نارنج، شکوفه درخت نارنج است که در عطر سازی و ساختن اسانس، انواع نوشیدنی های فصلی و عرقیجات و … کاربرد بسیار دارد.
- نارنج میوه درختچهای از خانواده مرکبات است که موطن اصلی آن را چین میدانند. این میوه در قرون وسطی به عنوان دارویی توسط پزشکان عرب استفاده میشد.
- ترکیبات فعالی نیز در بهار نارنج وجود دارد از جمله روغن فعال، فلانوئیدها و فورانوکومارین، همچنین دارای ویتامین های B ،C و D هستند.
.
خواص
- موجب ایجاد تفریح و تقویت در مزاج مغز و قلب است
- عرق بهار نارنج اشتهاآوری قوی است.
- در تسکین ناراحتی های سینه مؤثر است.
- آب بهار نارنج باعث بسته شدن منافذ پوست میگردد.
- خاصیت ضد نفخی دارد و به شما در رفع گازهای دستگاه گوارش کمک می کند.
- در ایام فصل بهار که شیوع امراض ویروسی مانند سرخک و آبله و سرخجه است به کودکان عرق بهار نارنج رقیق شده مثلاً یکی دو قاشق به ازای هر لیوان آب نوشیدنی داده شود.
- پوست را مرطوب ، نرم و شفاف می سازد علاوه براین از عفونت های قارچی و باکتریایی محفاظت و چربی پوست را متعادل می کند به همین دلیل برای جلوگیری از بروز آکنه به کار رود.
- روغن بهارنارنج به دلیل داشتن خاصیت رایحه درمانی برای افراد مبتلا به افسردگی مزمن مفید است. این روغن با تقویت روحیه، احساس ناراحتی، ناامیدی و پوچی را از شما دور و آرامش و شادی ایجاد می کند.
- بهار نارنج بر روی سیستم عصبی مرکزی انسان تاثیری آرام بخش می گذارد و به همین دلیل درمانی فوق العاده برای بی خوابی و اضطراب و تسکین اعصاب است.
- حکمای قدیم طب سنتی معمولاً از میوه نارنج و آب نارنج برای فرونشاندن حرارت اعضا استفاده میکردند خصوصاً امراضی که از غلبه صفرا و خون بوده است.
- زیاد بوئیدن بهار نارنج سبب بی خوابی می شود، از این خاصیت می توان در مواقع نیاز به نخوابیدن استفاده کرد.
.
مواد منع مصرف
- روغن بهارنارنج به دلیل خاصیت آرامبخشی که دارد از مصرف آن در مواقع خاص که نیاز به هوشیاری و بیداری است اجتناب کنید.
- استفاده زیاد از عصاره بهار نارنج سبب بالا رفتن فشار خون و افزایش ضربان قلب می شود و افراد دچار بیماری قلبی باید از استفاده بیش از حد آن پرهیز کنند.
.
شیوه استفاده
- دمنوش بهارنارنج: ۱۰گرم از گل بهار نارنج را در دو لیوان آبجوش به مدت ۲۰دقیقه بجوشانید. سپس آن را صاف کرده و همراه با یک قاشق سوپخوری عسل میل کنید.
- با ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون، یک قاشق سرکه و ½ قاشق چای خوری عرق بهارنارنج و کمی فلفل و نمک سس درست کنید.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir