نام و مزاج
طبع به لیمو گرم و خشک است.
.
معرفی
- درختچه این گیاه ۱،۵ تا ۲ متر است که گاهی بیشتر هم می شود. و دارای برگ های ساده سرنیزه ای به طول ۷ تا ۱۰ سانتی متر با قاعده گره ای و عموما بصورت دسته های سه تایی در هر گره است.
- گل آذین انتهایی و بصورت خوشه های باریک، جام گل کوچک و بطور مشخص واجد دو لب، ارغوانی رنگ پریده، میوه هستکی و دارای ۲۱ عدد بذر است.
- به لیمو نام یک گیاه دارویی معطر است که بوی خوشایند لیمو را دارد.
- برگ ها بخش دارویی این گیاه هستند و بویی شبیه لیمو دارند. برگ ها را در اواخر تابستان جمع آوری می کنند. پودر برگ گیاه به لیمو به رنگ سبز مات و دارای بوی معطر، طعم آن تند و کمی تلخ است.
.
خواص
- سینوزیت یا ورم حاد حفرههای بینی را میتوان با دمنوش بهلیمو درمان کرد.
- بهلیمو برای افرادی که بیماریهای آسم و کم خونی دارند بسیار مفید است
- بوی بد دهان را برطرف میکند.
- برای تقویت حافظه می توان از عرق به لیمو استفاده کرد.
- خواص آرام کنندگی به لیمو به خوبی شناخته شده است و برای افرادی که اضطرات مزمن و مشکلات عصبی دارند توصیه می شود. همچنین به لیمو می تواند باعث سهولت و آرامش ذهن و بدن شود.
- شربت به لیمو، از نوشیدنیهای مناسب برای فصل تابستان است و تأثیر زیادی بر روی عملکرد و سلامت سیستم عصبی و قلبی دارد، استفاده از این شربت به سلامت معده کمک میکند و باعث کاهش نفخ شکم و رفع اختلالت سیستم گوارش میشود.
- برگ ها و پیکر رویشی این گیاه دارای خواص تب بر، مسکن ، ضد نفخ ، کمک کننده به هضم غذا ، آرامش بخش ، رفع درد شکم ، دل پیچه ، رفع تپش قلب و اثر مقوی بر معده دارد و برای رفع دردهای عصبی و پایین آوردن درجه حرارت بدن در بیماریها بسیار مفید است.
- به لیمو، فقط دارای ۲ گرم کالری است، همچنین این گیاه، غنی از ترکیبات عالی می باشد که باعث کاهش خوردن در وعده های غذایی دیگر می شود. علاوه بر اینها چای به لیمو طی فرایند های مختلف، موجب سوختن چربی در بدن می شود. در نتیجه این گیاه معطر و پرخاصیت موجب کاهش وزن شما می شود.
- بهلیمو، در درمان سوءهاضمه ، نفخ ، سردردهای یکطرفه ، دردهای عصبی ، سرگیجه و رفع صداهای گوش ، رفع خستگی بدن و علایم سرماخوردگی استفاده میگردد
.
موارد منع مصرف
- اگر طبعتان گرم و صفراوی مزاج هستید، در مصرف آن دقت بیشتری کرده و از زیادهروی اجتناب کنید.
- برگهای به لیمو در برخی افراد ایجاد حساسیت میکند و ممکن است تماس عصاره برگهای تازه آن با پوست باعث خارش شود.
- مصرف این نوشیدنی برای بیماران دچار نارسایی کلیوی و همچنین در دوران بارداری و شیردهی با ضررهایی همراه بوده و بایستی با احتیاط مصرف شود.
.
شیوه استفاده
- برای آشپزی، می توانیم مقداری به لیموی تازه را چیده و آن را تفت داده یا در سالاد بریزیم. همچنین میتوانیم از به لیموی خشک برای طعمدار کردن ماهی، گوشت و مرغ استفاده کنیم زیرا عطر لیموی تازه را به غذا میدهد.
- شربت به لیمو: برگ به لیمو (۵۰ گرم) را در ۶ لیوان آب بجوشانید، سپس میوه به (۳۰۰ گرم) را رنده و به آن اضافه کنید و در نهایت یک لیوان گلاب و مقداری سکنجبین به ترکیب به دست آمده اضافه کنید تا شربت نهایی به دست آید.
- چای به لیمو: یک قاشق غذاخوری برگ به لیمو را در قوری ریخته و آب با دمای ۸۰ درجه را به آن اضافه کرده و اجازه می دهیم که به مدت ۲۰ دقیقه دم بکشد. در صورت تمایل به شیرین کردن دمنوش، می توانید از نبات یا عسل استفاده کنید.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir