نام و مزاج
مریم گلی در کتب طب سنتی به نام «مریمی» نام برده شده است و در زبان عربی «مریمیه» و «شالبیه» و «مریمیه صغیره» نام برده میشود و طبع گرمی دارد.
.
معرفی
- مریم گلی، گیاهی است علفی، چند ساله، چهار گوش، پوشیده از کرک به رنگ سبز مایل به سفید، ارتفاع آن تا حدود نیم متر و گل های آن به رنگ آبی کم رنگ یا ارغوانی است که معمولاً در تابستان سال دوم ظاهر میشود.
- مریم گلی گیاه بومیایران، روسیه، آمریکا و استرالیا است که از خانواده نعناعیان محسوب میشود و قدمت بسیاری دارد.
- مریم گلی دارای عطر و طعم قوی است به همین دلیل است که معمولا در مقادیر کم استفاده می شود
- استفاده سنتی از خواص مریم گلی در پزشکی کاملا مستند شده و هزاران سال قدمت دارد. در ابتدا برای درمان نیش مار، محافظت در برابر شیطان، افزایش باروری زنان و سایر موارد مورد استفاده قرار می گرفت که دیگر رعایت نمی شود و یا به آن اعتقاد ندارند.
.
خواص
- این گیاه حافظه ی شما را از نابودی نجات می دهد.
- مریم گلی برای مقابله با آلزایمر بسیار موثر است.
- همچنین این گیاه برای مقابله با نفخ، برای مقابله با گرگرفتگی،نرم کردن گلو و جلوگیری از انتقال عفونت، برای تسکین تبخال، و نیز برای بهبود جای زخم به علت مواد خاص موجود در آن بسیار موثر و مفید می باشد.
- دمکرده آن به میزان پنج تا شش قاشق در رفع عرق شبانه و عرق ناشی از ضعف که معمولاً در بیماران مبتلا به تبهای قطع نشدنی دست میدهد، اثر معالج دارد.
- استفاده موضعی از برگ مریم گلی می تواند اثربخشی آن در برابر شرایط پوستی خاص، از جمله اگزما، پسوریازیس و آکنه را تشدید کند.
- غِرغِره و یا دهانشویه دَم کرده رقیقشده مریم گُلی را میتوان برای گلودرد، التهاب لوزه، زخمهای دهان و یا بیماریهای لثه استفاده کرد.
- از مریم گلی برای التیام زخمهای ساق نیز استفاده می شود به این ترتیب که آن را با عسل جوشانیده و پارچه ای را در این دم کرده وارد و آلوده کرده و ری زخم می اندازند در التیام زخم تسریع می نماید
- ترکیبی از مریم گلی و رزماری بسیار عالی است و می تواند موی شما را ضخیم تر، محکم تر و قدرتمندتر کند.
- دم کرده این گیاه برای تقویت روح، بدن و افزایش طول عمر بسیار مقوی است.
.
موارد منع مصرف
از عوارض مصرف مقدار زیاد مریم گلی در مدت طولانی می توان افزایش ضربان قلب، گرگرفتگی، خشکی دهان، تشنج و سرگیجه را نام برد.
.
شیوه استفاده
دم کرده مریم گلی : ۵ گرم برگ خشک مریم گلی را با ۱۰۰۰ رگم آب جوش دم و صاف کرده و برای تحریک تقویت و عرق کردن متدرجا در عرض روز فنجان فنجان مثل چای بخورند.دم کرده ۳۰-۱۵ گرم برگ در۱۰۰۰ گرم آب جوش به عنوان مقوی معده و برای ضعف اعصاب بسیار نافع است.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir