چوب چینی

« راهنما و دانستنی‌ها »

نام و مزاج

به فارسی و در کتب طب سنتی انواع آن را با نام های چوب چینی و عشبه و عشبه مغربیه و عشبه النار و عشبه چینی نام می برند. در بازار دارویی با نام های چوب چینی و ریشه چینی و ریشه سال سپاری معروف می باشد.

طبیعت چوب چینی گرم و خشک است.

.

معرفی

  • اندام مورد استفاده آن ریشه و گل است.
  • بهترین زمان استفاده از چوب چینی در فصلی است که هوا معتدل یا سرد باشد اواخر زمستان و اواخر پاییز مفید است.
  • ساقه زیرزمینی است که ریشک ها به آن متصل است. رنگ آن سرخ و شکل آن کمی متورم شبیه گلابی به حجم یک مشت، سنگین و گره دار و طعم آن کمی شیرین است. طول قطعاتی از آن که در بازار عرضه می شود در حدود ۱۵-۲۰ سانتیمتر است. گیاه آن تا ارتفاع ۲-۳ متر می رسد و اگر قیم نگذارند روی زمین گسترده می شود. شاخه های آن پر و سخت و شبیه شاخه های یاس است.
  • طبق نظر دانشمندان و نویسندگان معاصر این گیاه مدتها بعنوان مقوی نیروی جنسی و معالج اغلب بیماریها معرفی می شود.

.

خواص

  1. قابض
  2. مسکن درد به خصوص درد دندان
  3. رقیق کننده خون
  4. باز کننده انسداد خون
  5. معرق
  6. خواب آور
  7. مقوی معده
  8. مدر بول و حیض
  9. خشک کننده رطوبت ها می باشد.
  10. برای حواس پرتی و چرت زدن، اقسام مالیخولیا، امراض سوداوی، زخم ها، زخم های کلیه و مثانه مفید است.

.

موارد منع مصرف

  • در طول استفاده از چوب چینی از مصرف مواد غذایی با طبع سرد،ماست، ماهی و ترشی پرهیز شود.
  •  در دوران حاملگی، شیردهی و اطفال زیر سه سال ممنوع است
  • در افراد زیر ۱۴ سال با احتیاط مصرف شود.
  • در هنگام استفاده معده باید سبک باشد.

.

نحوه استفاده

  • این دارو باید حتما تحت نظر پزشک و در شرایط خاص مصرف شود.
  • ریشهٔ خشک شده به مقدار ۲-۱ گرم روزی سه بار به صورت جوشانده برای مدت ۱۵-۲۰ روز (صبح دو ساعت قبل از صبحانه و شب دو ساعت بعد از غذا)

منبع: کتاب علم الادویه

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!