میوه دارویی خدادادی
- خداوند متعال نعمت های فراوانی را برای انسان آفریده که از جمله آنها انواع گوناگون میوه هاست.
- چون بدن انسان به املاح و ویتامین های زیادی نیاز دارد، میوه های فراوانی در طبیعت وجود دارد بهتر است انسان بطور معمول از تمام میوه جات استفاده کند تا بدن او هرگز دچار کمبود املاح یا ویتامین نشود.
- توصیه میشود میوه جاتی را که میتوان با پوست خورد، به همان شکل مصرف شوند.
- هسته و دانه همه میوه جات ضد انگل هستند و از این رو از عجایب آفرینش است.
- بهتر است هر میوهای در همان فصل خود استفاده شود. میوه جات منبع عظیمی از ویتامینها و آنتی اکسیدان ها هستند که علیه رادیکالهای آزاد (مواد پیش سرطانی) موجود در بدن انسان وارد عمل شده و آنها را از بین میبرد.
- میوه جات و سبزیجات قویترین دارویی هستند که انواع سرطانها را سرکوب میکنند.
- میوه در واقع دارویی است خدادادی و خوشمزه برای درمان تمام بیماریها.
.
میوه ها و مزاج آن ها
- میوه ها منبع عظیمی از ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها هستند که علیه رادیکال های آزاد موجود در بدن انسان وارد عمل شده و آن را از بین میبرند.
- البته قابل ذکر است که در استفاده از این نعمت های الهی، مزاج آنها، مزاج فرد مصرف کننده و مزاج فصل مصرف باید لحاظ گردد تا مفید واقع شده و عوارض جانبی به همراه نداشته باشند.
انواع میوه جات و مزاج آنها
انواع میوه | نام سنتی | مزاج | درجه | مصلح |
آلبالو | قراصیای ترش | سرد و خشک | ۱-۲ | عسل |
آلو و آلوچه | اجاص | سرد و تر | عناب، گلنگبین، کندر، عسل، زنیان، زیره | |
آناناس | انناس | گرم و تر | آب انار، آب لیمو، عسل | |
ازگیل | کنوس طبری | سرد و خشک | ۱-۲ | انیسون، عسل، عود هندی |
انارشیرین | رمان | سرد و تر | ۱ | زنجبیل پرورده، انار ترش |
انار ترش | رمان حامض | سرد و خشک | ۲ | عسل |
انبه | انبح | گرم و خشک | ۲ | زنجبیل، نمک، مویز، شربت زرشک، روغن زیتون |
انجیر تازه | تین | گرم و تر | ۲-۱ | سکنجبین، شربت ریواس، شربت بالنگ |
انجیر خشک | گرم و تر | ۱-۲ | گردو، آویشن، انیسون، بادام | |
انگور | عنب | گرم و تر | ۱ | تخم کرفس، غذاهای ترش، سکنجبین |
به | سفرجل | معتدل در گرمی و سردی و تر | ۱ | عسل، انیسون، مربا نمودن آن با عسل |
بالنگ | اترج | سرد و خشک | ۳ | عسل، بنفشه، شربت انجیر، شربت خشخاش |
پرتقال | کونله | هم سرد و تر و هم سرد و خشک | عسل، گلنگبین | |
تمر هندی | سرد و خشک | ۲-۱ | کتیرا، خشخاش، عناب، بنفشه، لعاب به دانه | |
خرما | تمر | گرم و تر | ۱-۲ | آب انار، بادام، سکنجبین، خشخاش، گلاب، سرکه، کاهو |
دارابی | سرد و تر | عسل، گلنگبین | ||
زالزالک | زعرور | سرد و خشک | انیسون، عسل، عود هندی | |
زردآلو | مشمش | سرد و تر | ۲ | عسل، انیسون، زنیان، مصطکی، زیره، روغن زیتون |
زرشک | امبرباریس | سرد و خشک | ۳ | میخک، شکر سرخ و شیرینی های طبیعی |
زغال اخته | کرونده | سرد و خشک | ۱ | عسل، گلنگبین |
زیتون | زیتون | گرم و خشک | ۱ | مغز گردو، مغز بادام، سرکه، عسل، شیرینی های طبیعی |
سنجد | غبیرا | سرد و خشک | ۲-۱ | عسل، شکر سرخ |
سیب | تفاح | گرم و تر | ۲-۱ | دارچین، گلنگبین، غذاهای لطیف |
شفتالو | خوخ | سرد و تر | ۲ | عسل، مربای زنجبیل |
شلیل | سرد و تر | عسل،گلنگبین، انیسون،زنیان، مصطکی، زیره، روغن زیتون | ||
قیسی | گرم و تر | عسل، انیسون، زنیان، مصطکی، زیره | ||
کنار | سدر | سرد و خشک | ۲-۱ | سکنجبین، گلنگبین، مصطکی |
کیوی | سرد و تر | عسل، گلنگبین | ||
گریپ فروت | سرد و خشک | عسل، گلنگبین | ||
گلابی | کمثری | گرم و تر | ۰-۱ | عسل، دارچین،هل، رازیانه، مربای زنجبیل، کندر، زیره |
گیلاس شیرین | قراصیا | گرم و تر | ۱ | جوارشات گرم و مقوی، مسهل و ملین |
لیمو شیرین | سرد و تر | عسل و گلنگبین | ||
موز | طلح | گرم و تر | ۲-۰ | نمک، مربای زنجبیل، عسل، سکنجبین بزوری معتدل |
مویز | زبیب | گرم و تر | ۱-۲ | سکنجبین، خشخاش، عناب، آب میوه های ترش |
نارگیل | نارجیل | گرم و خشک | ۱-۲ | عسل، میوه های ترش، لیمو، هندوانه |
نارنگی | سرد و تر | ۲ | عسل، گلنگبین | |
ولیک | زعرورجبلی | سرد و خشک | عسل، گلنگبین | |
هلو | خوخ | سرد و تر | ۳ | عسل، مربای زنجبیل |
نارنج | نارنج | سرد و خشک | عسل، گلنگبین |
منبع: کتاب مجموعه کامل دائره المعارف تغذیه، داریوش صالحی
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir