انواع میوه جات و مزاج آنها

« راهنما و دانستنی‌ها »

میوه دارویی خدادادی

  • خداوند متعال نعمت‌ های فراوانی را برای انسان آفریده که از جمله آنها انواع گوناگون میوه هاست.
  • چون بدن انسان به املاح و ویتامین‌ های زیادی نیاز دارد، میوه‌ های فراوانی در طبیعت وجود دارد بهتر است انسان بطور معمول از تمام میوه جات استفاده کند تا بدن او هرگز دچار کمبود املاح یا ویتامین نشود.
  • توصیه می‌شود میوه جاتی را که می‌توان با پوست خورد، به همان شکل مصرف شوند.
  • هسته و دانه همه میوه جات ضد انگل هستند و از این رو از عجایب آفرینش است.
  • بهتر است هر میوه‌ای در همان فصل خود استفاده شود. میوه جات منبع عظیمی از ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان ها هستند که علیه رادیکال‌های آزاد (مواد پیش سرطانی) موجود در بدن انسان وارد عمل شده و آنها را از بین می‌برد.
  • میوه جات و سبزیجات قوی‌ترین دارویی هستند که انواع سرطان‌ها را سرکوب می‌کنند.
  • میوه در واقع دارویی است خدادادی و خوشمزه برای درمان تمام بیماری‌ها.

.

میوه ها و مزاج آن ها

  • میوه ها منبع عظیمی از ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها هستند که علیه رادیکال های آزاد موجود در بدن انسان وارد عمل شده و آن را از بین می‌برند.
  • البته قابل ذکر است که در استفاده از این نعمت های الهی، مزاج آن‌ها، مزاج فرد مصرف کننده و مزاج فصل مصرف باید لحاظ گردد تا مفید واقع شده و عوارض جانبی به همراه نداشته باشند.
.

انواع میوه جات و مزاج آنها

انواع میوه

نام سنتی

مزاج

درجه

مصلح

آلبالو

قراصیای ترشسرد و خشک۱-۲عسل

آلو و آلوچه

اجاصسرد و تر

عناب، گلنگبین، کندر، عسل، زنیان، زیره

آناناسانناسگرم و تر

آب انار، آب لیمو، عسل

ازگیل

کنوس طبریسرد و خشک۱-۲

انیسون، عسل، عود هندی

انارشیرین

رمانسرد و تر۱زنجبیل پرورده، انار ترش
انار ترشرمان حامضسرد و خشک۲

عسل

انبه

انبحگرم و خشک۲زنجبیل، نمک، مویز، شربت زرشک، روغن زیتون
انجیر تازهتینگرم و تر۲-۱

سکنجبین، شربت ریواس، شربت بالنگ

انجیر خشک

گرم و تر۱-۲گردو، آویشن، انیسون، بادام

انگور

عنبگرم و تر

۱

تخم کرفس، غذاهای ترش، سکنجبین
بهسفرجلمعتدل در گرمی و سردی و تر۱

عسل، انیسون، مربا نمودن آن با عسل

بالنگ

اترجسرد و خشک۳عسل، بنفشه، شربت انجیر، شربت خشخاش
پرتقالکونلههم سرد و تر و هم سرد و خشک

عسل، گلنگبین

تمر هندی

سرد و خشک۲-۱کتیرا، خشخاش، عناب، بنفشه، لعاب به دانه
خرماتمرگرم و تر۱-۲

آب انار، بادام، سکنجبین، خشخاش، گلاب، سرکه، کاهو

دارابی

سرد و ترعسل، گلنگبین

زالزالک

زعرورسرد و خشک

انیسون، عسل، عود هندی

زردآلومشمشسرد و تر۲

عسل، انیسون، زنیان، مصطکی، زیره، روغن زیتون

زرشک

امبرباریسسرد و خشک۳میخک، شکر سرخ و شیرینی های طبیعی

زغال اخته

کروندهسرد و خشک۱

عسل، گلنگبین

زیتونزیتونگرم و خشک۱

مغز گردو، مغز بادام، سرکه، عسل، شیرینی های طبیعی

سنجد

غبیراسرد و خشک۲-۱عسل، شکر سرخ

سیب

تفاحگرم و تر۲-۱

دارچین، گلنگبین، غذاهای لطیف

شفتالوخوخسرد و تر۲

عسل، مربای زنجبیل

شلیل

سرد و ترعسل،گلنگبین، انیسون،زنیان، مصطکی، زیره، روغن زیتون
قیسیگرم و تر

عسل، انیسون، زنیان، مصطکی، زیره

کنار

سدرسرد و خشک۲-۱سکنجبین، گلنگبین، مصطکی

کیوی

سرد و تر

عسل، گلنگبین

گریپ فروتسرد و خشک

عسل، گلنگبین

گلابی

کمثریگرم و تر۰-۱عسل، دارچین،هل، رازیانه، مربای زنجبیل، کندر، زیره

گیلاس شیرین

قراصیاگرم و تر۱

جوارشات گرم و مقوی، مسهل و ملین

لیمو شیرینسرد و تر

عسل و گلنگبین

موز

طلحگرم و تر۲-۰نمک، مربای زنجبیل، عسل، سکنجبین بزوری معتدل
مویززبیبگرم و تر۱-۲

سکنجبین، خشخاش، عناب، آب میوه های ترش

نارگیل

نارجیلگرم و خشک۱-۲عسل، میوه های ترش، لیمو، هندوانه

نارنگی

سرد و تر۲عسل، گلنگبین
ولیکزعرورجبلیسرد و خشک

عسل، گلنگبین

هلو

خوخ

سرد و تر۳

عسل، مربای زنجبیل

نارنج

نارنجسرد و خشک

عسل، گلنگبین

منبع: کتاب مجموعه کامل دائره المعارف تغذیه، داریوش صالحی

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!