خواص و مزاج برنج که غالباً به صورت پخته شده و به عنوان یک وعده غذای اصلی مصرف میشود، در طب سنتی بدین شرح است:
- مزاج برنج در گرمی و سردی معتدل و در تری و خشکی اندکی به سمت خشکی است.
- مداومت در مصرف برنج به افزایش وزن کمک میکند.
- خون خوبی از برنج تولید میشود.
- افزایش دهنده منی است (بخصوص اگر به صورت شیربرنج مصرف شود)
- رنگ چهره را خوب میکند.
- در درمان پیچش شکم، زخم روده و اسهال خونی نافع است.
- مصرف آن با دوغ تازه و سماق سبب تسکین حرارت و تشنگی است و سبب درمان اسهال صفراوی است.
- مصرف آن با شیر و شکر (شیربرنج) غذائیت زیادی دارد.
- نوشیدن آب خیسانده آن که از شب تا صبح خیس بخورد، برای دفع کرم معده مفید است.
.
مصلحات برنج و روشهای کاهش مضرات آن
مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج برنج به منظور جلوگیری از قولنج و گرفتگی روده ناشی از مصرف برنج، خیساندن برنج در آب و نمک قبل از پخت و دم کردن آن با زعفران، باقلا و شوید است
.
عوارض زیاده روی در مصرف انواع برنج
- انسداد مجاری
- بروز مشکلات گوارشی از جمله ضعف هضم و یبوست
.
مقایسه ارزش غذایی برنج با سایر حبوبات
- ارزش غذایی برنج از گندم کمتر، ولی از حبوب دیگر بیشتر است.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir