خواص و مزاج بادنجان (بادمجان) در طب سنتی به شرح زیر است:
- مزاج بادمجان گرم و خشک است.
- تقویتکننده معده و مسکن درد مفاصل ناشی از گرمی است (معمولاً از لمس محل درد گرمی احساس میشود).
- بادمجان خوشبو کننده عرق و مدّر میباشد.
- سبب تسکین سردرد گرم میشود.
مصرف بادمجان با روغنهای طبیعی، ملین و با سرکه قابض و سبب یبوست می باشد. بنابراین ترشی بادنجان برای مبتلایان به یبوست و خشکی پوست مناسب نیست.
.
نحوه مصرف بادنجان (بادمجان)
برای مصرف بادمجان باید آن را پوست کنده و خرد کنید. سپس روی آن نمک بپاشید و در یک کاسه آب قرار دهید تا آب آن سیاه شود. این کار را تکرار کنید تا پس از چند بار تعویض آب، به مرور تیرگی آب کم شده و در نهایت آب سیاه نشود.
.
عوارض مصرف زیاد بادنجان
- تیرگی پوست
- درد چشم سوداوی
- بواسیر
- کولیت
.
مصلح بادنجان یا بادمجان
زیره، گلپر و سرکه مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج بادنجان (بادمجان) هستند.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir