خواص و مزاج عدس در طب سنتی بدین قرار است:
- مزاج آن سرد و خشک است.
- نزله گرم ( نزله زرد همراه خارش و سوزش که معمولاً در افراد گرم مزاج رخ میدهد) را درمان میکند.
- عدس به کاهش خونریزی قاعدگی در افرادی که خون قاعدگی آن ها زیاد است کمک میکند. البته در خانم های با مزاج خشک باعث تأخیر در قاعدگی میشود.
- عدس به دلیل مزاج سرد، برای گرم مزاجان عارضه کمتری دارد و مفید است؛ در افراد با مزاج گرم و تر سبب کاهش حرارت خون میشود.
- خوردن عدس برای درمان و کاهش جوش یا دملهای پوستی ناشی از گرمی مزاج مفید است.
- مصرف عدس با آبغوره یا کمی سرکه و مقداری گلپر، برای درمان بیماریهای ناشی از گرمی، مفید است.
.
مضرات مصرف عدس
- عدس نفاخ است و هضم آن مخصوصاً برای معده های ضعیف، مشکل است،
- در اثر هضم عدس خون سوداوی (خون تیره و غلیظ) تولید میشود.
سودا در حد کم برای رقت قلب و برای افرادی که اصلاٌ متاثر نمیشوند یا نمیتوانند گریه کنند میتواند مفید باشد. - عدس تا حدودی قابض است و به دلیل افزایش ماده سودا، زمینه بروز واریس، هموروئید و تودههای درون اعضا و زیر پوست را هموار میکند.
- عدس برای قوای جنسی مضر است.
.
عوارض مصرف بیش از حد عدس
- ضعف بینایی
- گرفتگی عضلات
- موهای زائد
- لک و خال های تیره پوستی
- تغییر حالت یا شکستن ناخن
- اختلال خواب یا کابوس
- افزایش غم و اندوه
- زیاده روی در مصرف عدس، خصوصاً در مزاجهای سرد و خشک باعث افزایش فکر و خیال، توهم، بدبینی، ترس و وحشت یا اصطلاحاً مالیخولیا خواهد شد.
.
مصرف عدس برای چه افرادی توصیه نمیشود؟
از دیدگاه طب سنتی عدس جزء غذاهایی است که برای افراد سرد مزاج مخصوصاً افراد دارای مزاج سرد و خشک و افراد با معدههای ضعیف توصیه نمیشود.
.
مصلحات عدس
عدس را بهتر است همراه مصلحاتی از قبیل روغن یا کره گاو و گوسفند و بز، روغن کنجد، روغن بادام شیرین، سرکه و ادویههایی مانند پونه، مرزه، زعفران و گلپر مصرف کرد.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir