تخمه آفتابگردان

« راهنما و دانستنی‌ها »

در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج تخمه آفتابگردان این گونه آمده است که:

  • مزاج آن گرم و خشک است.
  • صفراوی مزاج‌‌ها و سوداوی مزاج‌‌ها نباید در مصرف آن زیاده‌‌روی کنند.
  • زیاده‌روی در مصرف آن موجب اضافه وزن می‌شود.
  • مصرف تخمه و روغن آفتابگردان خواصی چون درمان لاغری، درمان مشکلات قلبی عروقی، محافظت از پوست، درمان اسهال و یبوست، پیشگیری از سرطان و تقویت اعصاب را به دنبال دارد.
  • مصرف تخمه آفتابگردان برای رفع ناراحتی‌های برونش، حنجره، مشکلات ریوی و همچنین صاف شدن صدا مؤثر است.
  • خوردن آن را برای تسکین سرفه هنگام ابتلا به سرماخوردگی و به اصطلاح نرم شدن سینه هم توصیه می‌شود.
  • مهم‌ترین خاصیت درمانی تخمه آفتابگردان که از قدیم‌الایام نیز به آن معروف بوده، تقویت‌کنندگی چشم و دید انسان است؛ البته نباید در خوردن آن افراط کرد.
  • اگر از التهاب مفاصل (آرتریت) در رنج هستید، تخمه آفتابگردان بخورید.
  • جهت تقویت اعصاب نقش موثری خواهد داشت.
  • به دلیل داشتن ویتامین E از بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری می‌کند.
  • توصیه می‌شود از تخمه بو نداده آفتابگردان استفاده کنید.

.

عوارض زیاده روی در مصرف تخمه آفتابگردان

  • یکی از مشکلات بسیار مهمی که مصرف بالای این دانه‌ها ایجاد می‌کند، چرب شدن بدن و موی سر است که طبیعتاً باعث ایجاد جوش‌های زیادی می‌گردد.
  • از دیگر مضرات بسیار مهم این دانه‌ها، چاقی مفرط است، چرا که میزان چربی این دانه‌ها بالا بوده و باعث افزایش وزن انسان می‌گردد.
  • عوارض دیگر آن این بالا رفتن چربی خون، به دلیل بالابودن میزان چربی این تخمه‌هاست.

.

مصلح تخمه آفتابگردان چیست؟

سرکه، مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج تخمه آفتابگردان است.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!