خواص و مزاج تخم بارهنگ در طب سنتی بدین قرار است:
- دارای مزاج سرد و خشک است.
- در رفع انسدادهای کبد، کلیه و مثانه مفید است.
- مصرف نصف لیوان دم کرده بارهنگ بعد از غذا برای جلوگیری از برگشت غذا به مری و پیشگیری از ترش کردن مناسب است.
- بارهنگ برای افراد مبتلا به صرع نیز مفید است.
- مصرف بارهنگ سیلان مواد از رحم را بهبود می بخشد.
- دمنوش بارهنگ و مصرف همزمان آب و دانه؛ باعث التیام زخمهای دستگاه گوارش از جمله زخم روده میگردد.
- دمنوش بارهنگ، سینه را نرم میکند و برای ریه و آسم مفید است.
نکته مهم: مصرف متعادل بارهنگ و دمنوش آن برای مشکلات ریه مفید است ولی مصرف بیش از حد آن مضر ریه است. سعی کنید بیش از ده روز مداوم مصرف نشود.
.
خواص و فواید عرق بارهنگ
- عرق بارهنگ؛ ضعف جگر، زخم روده، معده و اثنى عشر را درمان میکند.
- عرق بارهنگ خونریزى های داخلی مانند خونریزی ریه و بواسیر را برطرف میکند.
- مصرف روزانه عرق بارهنگ باعث تقویت ریه و دفع ضرر و زیانهای ناشی از آلودگی هوا و موادی که از طرق مختلف وارد آن میشود، میگردد.
مصرف بی رویه بارهنگ چه پیامدی به دنبال دارد؟
مصرف بی رویه بارهنگ برای طحال و ریه مناسب نیست و خوب است بارهنگ همراه عسل و مصطکلی مصرف شود تا آسیبهای آن به ریه به حداقل برسد.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir