خواص و مزاج کدو حلوائی (حلوایی) یا کدو تنبل که انواع مختلفی دارد، در طب سنتی بدین قرار است:
- مزاج کدو حلوائی سرد و تر است.
- کدو حلوائی ملین است و استفاده از پخته آن همراه با غذا یا در خورشها (مثلاً خورش قیمه) رطوبت مناسبی به بدن بخشیده و در درمان یبوست مزاج و خشکی پوست موثر است.
- این کدو، سبب رفع تشنگی میشود.
- سرفه را کاهش میدهد.
- مربای کدو حلوائی برای تولید خون خوب و دفع مواد سوداوی و تقویت اعصاب موثر است.
- ترشی کدو حلوائی لطیف کننده، هضم کننده غذا و مسکن حرارت خون و صفرا میباشد.
- مصرف آن در فصل پاییز از ابتلا به بیماریهای سرد و خشک نظیر خشکی پوست و یبوست مزاج جلوگیری میکند.
- مصرف کدو در انواع غذاها نیز خواص آن را به بدن رسانده و از آسیبهای آن جلوگیری میکند.
بهترین نوع کدو حلوایی کدام است؟
کدو حلوائی انواع مختلفی دارد و بهترین آن سفید، شیرین و پوست نازک است که ریشهدار نباشد و از نظر بزرگی و کوچکی در حد متوسط باشد.
بررسی خواص و مزاج مغز تخم کدو
- مزاج مغز تخم کدو، سرد و تر است.
- مقوی کلیه است.
- برای سرفه ناشی از گرمی و خشکی مفید است.
- از بزرگی پروستات جلوگیری میکند و برای مردان مفید است.
.
مصرف کدو حلوایی برای چه افرادی مناسب است؟
- گرم مزاجان
- افراد صفراوی و دموی
- جوانان واقع در مناطق گرم
مضرات مصرف کدو حلوائی
- موجب نفخ و سنگینی در معده و قولنج میشود
- اشتها را کم میکند.
- مصرف آن به تنهایی، میتواند سوء مزاجهای احتمالی معده و کبد را تشدید کند. به همین سبب، توصیه شده کدوحلوایی پخته، با پودر نبات یا عسل میلشود.
روشهای کاهش ضرر کدو حلوائی
- از آنجائی که کدو به سرعت به هر خلطی که در معده غالب باشد تبدیل میشود. پس باید در مزاجهای گرم و صفراوی با مصلحات آبغوره و یا سرکه و در مزاج های سرد با زیره سیاه و ادویه های گرم مصرف شود، در غیر اینصورت به اخلاط مضر در بدن بدل خواهد شد.
- پختن کدو با روغن و اضافه کردن فلفل و خردل و نعناع و نمک نیز از جمله روشهای کاهش ضرر و بهبود دهنده خواص و مزاج کدو حلوائی است.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir