خواص و مزاج خیار بوته ای در طب سنتی بدین قرار است:
- مزاج خیار بوته ای سرد و تر است.
- از جمله خواص خیار بوته ای تسکین حرارت بدن، حرارت صفرا و خون و التهاب بدن است.
- خیار بوته ای دافع یرقان و حرارت کبد است.
- خیار سبب دفع تشنگی شده، ادارار آور نیز میباشد.
- مصرف خیار در درمان سردرد گرم و بیخوابی مؤثر است.
نکته مهم: بهتر است خیار به عنوان یک میان وعده مصرف شود.
مضرات مصرف خیار
- خیار برای سرد مزاجها زیان آور است.
- با توجه به سردی و تری که خیار به معده میدهد باعث تشدید نفخ میشود.
- مصرف خیار به همراه غذا (مثلا در قالب سالاد شیرازی) موجب اختلال در فرآیند هضم و ایجاد خلط خام میشود.
- خیار موجب تشدید بیماریهای معده خصوصاً بیماریهای عصبی معده و زخم معده میشود.
- اگر خیار در فصل سرد مصرف شود، تولید موادخام و بلغم را زیاد میکند و شخص را مستعد ابتلا به بیماریهای سرد زمستان از جمله سرماخوردگی، درد مفاصل و … میکند.
.
مصلح خیار بوته ای
- مصلح خیار، عسل، مویز یا خرما و یا ادویهجاتی مثل رازیانه، زنیان، نمک و یا نعناع میباشد.
- افراد گرم مزاج بهتر است برای بهبود و افزایش خواص و مزاج خیار بوته ای ، آن را با سکنجبین مصرف کنند.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir