در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج کدو سبز این گونه آمده است که:
- طبع کدوسبز سرد و تر است.
- آب فراوانی دارد و برای رفع تشنگی و باز کردن انسداد عروق هم میتواند مفید باشد.
- این گیاه مقدار قابل توجهی از ویتامین B1 و B6 مورد نیاز بدن را نیز تأمین میکند.
- کدو سبز حاوی عناصر ضد سرطانی است و از سرطان روده بزرگ پیشگیری میکند، آب کدو سبز از نظر توانایی مقابله با جهشهای سلولی همانند سبزیجاتی از قبیل: تره فرنگی، تربچه و کدوتنبل است.
- گوشت کدو زود هضم بوده و چنانچه با گوشت و حبوبات پخته شود، به هضم آنها نیز کمک کرده و سبب پخته شدن سریع آنها نیز میشود.
- کدو خلط خوب تولید می کند و ترکیب و تناسب خون را بهم نمی زند ومخصوصا گرم مزاجان از آن بسیار منتفع می شوند.
- ترکیبات ضد پیری و آنتی اکسیدان های کدوسبز موجب تقویت حافظه و کاهش مشکلات وابسته به سن می شود
.
چه کسانی کدو سبز نخورند؟
زیادهروی در مصرف کدو به افرادی با مزاجهای سرد توصیه نمیشود، زیرا میتواند باعث تولید بلغم و سودا در بدن آنها شود و عوارضی مانند نفخ، قولنج و بی اشتهایی داشته باشد. این افراد برای بهره بردن از خاصیت کدو، انواع پخته آن را در ماست رنده کنند و کمی خردل، سیر، نمک و نعناع به این ترکیب اضافه و مصرف کنند.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir