گلاب

« راهنما و دانستنی‌ها »

در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج گلاب این گونه آمده است که:

  • موجب گرمی مغز می شود
  • در زمان استرس های شدید ، صورت را با گلاب بشویید.
  •  باعث تسکین حلق و حنجره و صدا نیز می‌شود.
  • بوی گلاب، تاثیر مستقیم بر آرامش روان دارد و هیجانات منفی و استرس را رفع می کند.
  • غم و اندوه را ازبین می برد و احساس آرامش به فرد می دهد.
  • باعث ایجاد نشاط و شادی قلب و جلوگیری از آلزایمر و نیز تقویت حافظه می شود .
  •  استشمام بوی گلاب، موقع خواب اثرات بسیار خوبی در بهبود خواب افراد می‌تواند داشته باشد.
  • به دلیل داشتن خاصیت ضد عفونی کننده و هیدراته (آبدار) کردن برای پوست سر و مو مفید است.
  • ضد اسهال، ضد التهاب، افزایش‌دهنده میل جنسی، ضد نفخ، مقوی قلب، خلط‌ آور، مقوی معده و اشتهاآور است.
  • نوشیدن شربت گلاب، و عسل موجب طراوت بدن و دفع سموم از بدن می گردد در نتیجه پوست دارای نشاط خواهد شد.
  • گلاب از پیری پوست جلوگیری ڪرده، باعث سفت شدن منافذ پوست و در نتیجه افزایش درخشش فوق‌العاده آن می‌شود.
  • می‌تواند اثرات فوق‌العاده مثبتی در ڪمڪ به ڪاهش استرس، اضطراب و حتی تأثیر زیادی در حس مثبت‌نگری ما نیز داشته باشد
  • یکی از موارد استفاده ی گلاب، جهت پاک کردن پوست می باشد و می توان به جای محصولات شیمیایی پاک کننده، از آن استفاده کرد.
  • ضد ویروس و ضد گلو درد است و تب را پایین می آورد، بخصوص اگر با گلاب بیمار را پاشویه کنید و روی کبد او یک دستمال آغشته به گلاب، بگذارید.
  • غنی از آنتی اکسیدان و دارای خاصیت ضدالتهابی است و کاهش دهنده لکه ها و بهبود دهنده رنگ پوست بوده و مقوی معده، قلب، کبد و اعصاب بوده و آرامبخشی قوی است.
  • نگه‌داشتن گلاب، در دهان و قرقره کردن آن باعث استحکام لثه و همچنین درمان برفک و آفت دهانی میشود و به از بین رفتن آلودگیها و باکتریهای دهان کمک می کند.
  • بوییدن گلاب، و اسپری کردن آن روی صورت یا درفضای اتاق، به رفع عطش کمک میکند، تقویت کننده قلب وسیستم عصبی ست و احساس گیجی و خواب آلودگی را رفع می کند.
  • در برخی موارد که سوزش ادرار به دلیل عفونت نبوده بلکه به دلیل گرمی مزاج یا افزایش ماده صفرا در خون و ادرار می‌باشد که گلاب در این موارد کمک‌کننده خوبی است.

توجه کنید

 گلاب، به ابروها و مژه‌ها مالیده نشود چرا ڪه گلاب، موجب سفیدی ابروها و مژه‌ها می‌شود.

طرز تهیه شربت جلاب

  • به اندازه یک واحد شکر یا نبات و حدود سه واحد گلاب را در یک ظرف ریخته تا حل شود. سپس روی حرارت ملایم قرار دهید تا کمی بجوشد. به آرامی کف روی آن را بگیرید.
  • وقتی حجم آن به نصف رسید کمی زعفران به آن بیفزایید بعد از این که کمی جوش خورد از روی شعله بردارید، مایه شربت عسلی شکلی که به دست می‌آید همان جلاب است که خواص گلاب و زعفران هر دو را دارد.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!