در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج سرکه بالزامیک این گونه آمده است که:
- طبع سرکه بالزامیک در طب سنتی سرد و خشک است.
- مصرف آن برای بیماران دیابتی مفید می باشد.
- به کاهش کلسترول کمک می کند.
- برای درمان زخمها و جراحتها استفاده میشود.
- برای درمان تهوع صبحگاهی در دوران بارداری مفید می باشد،
- به بهبود هضم غذا کمک کرده و با افزایش حرکات روده باعث درمان یبوست می شود.
- به منظور درمــان عفونت هــای ویروســی، باکتریایــی و ضدعفونــی نمودن زخم هــا اســتفاده می شود.
- خاصیت ضد سرطان و تقویت سیستم دفاعی بدن در برابر عفونت و بیماری ها از ویژگی های مصرف سرکه بالزامیک، است.
- این سرکه به اسیدیتر شدن محیط معده کمک کرده و در نتیجه فرآیند هضم و جذب بسیاری از مواد مغذی بهبود مییابد.
- با افزودن کمی سرکه بالزامیک به آب جوش و تنفس بخار آن میتوان گرفتگی بینی را برطرف کرد.
- مصرف سرکه بالزامیک، باعث کاهش اشتها و القا فرایند سیری شده، برای کاهش وزن و لاغری موثر است.
- به سبب خاصیت چربی سوزی، به کاهش چربی خون کمک کرده، مصرف آن برای بیماران مبتلا به چربی خون بالا مفید بوده و خطر بروز سکته های قلبی و مغزی را کاهش می دهد.
- دارای خاصیت ضد قارچ بوده، برای درمان عفونت دستگاه تناسلی و مجاری ادرار زنان مفید است.
- این نوع سرکه را میتوان برای درمان آکنه به صورت موضعی استفاده کرد.
- به عنوان یک مرطوب کننده و نرم کننده طبیعی موی سر شناخته می شود.
- با جایگزین کردن سرکه بالزامیک، با چربی و روغنهای مضر میتوان تا حد بسیاری از حجم مصرف چربیها کاست. با استفاده از ۱ تا ۲ قاشق چایخوری سرکه بالزامیک بهعنوان سس یا ماریناد، نهتنها غذایتان خوشمزهتر میشود، بلکه به حفظ سلامت بدنتان کمک میکند.
.
توجه کنید که
- مصرف بیش از ۲ قاشق غذاخوری سرکه، در طول روز مضر است.
- افراط در مصرف آن موجب اسیدی شدن خون شده و میتواند تبعاتی نظیر کاهش عملکرد قلب و پوکی استخوان را در برداشته باشد.
- به طور کلی مصرف سرکه به افراد ضعیف و لاغر، سالمندان و کسانی که مبتلا به زخم دستگاه گوارش هستند، توصیه نمی شود.
طرز تهیه یک ترکیب خاص با سرکه بالزامیک و عسل
مواد مورد نیاز
- سرکه بالزامیک یک پیمانه
- روغن زیتون یک پیمانه
- سیر خرد شده ۲ حبه
- عسل یک قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه به میزان دلخواه
- آویشن به میزان دلخواه
- گلپر به میزان دلخواه
طرز تهیه
- تمام مواد را در میکسر بریزید تا بهم خورده و سس یکنواخت شود.
- سس بالزامیک تهیه شده را در یخچال قرار دهید تا سرد شود و بتوانید برای انواع سالاد از آن استفاده نمایید.
- در صورت تمایل می توانید از جعفری خشک شده یا سس خردل در تهیه سس بالزامیک استفاده نمایید.
- استفاده از عسل به منظور ملس کردن طعم سس بالزامیک است.
- در تهیه برخی غذاهای مرغی و گوشتی همچون استیک می توانید از سس بالزامیک استفاده کنید.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir