در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج گردو آمده است که:
- مزاج آن گرم و خشک است.
- گردو تازه مقوی مغز، معده و کبد است. گردو اگر با مویز بدون هسته خورده شود، باعث تقویت حواس میشود.
- خوردن مقداری از آن (حدود ۵۰ گرم) که با انجیر کوبیده شود، باعث لینت مزاج میشود.
- مصرف گردو در فصول سرد بسیار مناسب است و باعث تأمین حرارت کافی برای بدن میشود. با مصرف متعادل گردو درون بدن گرم شده و تمامی اعضای داخلی بخصوص کلیهها از گزند سرما در امان میمانند.
- مغز تازه گردو یکی از بهترین مصلحات برای پنیر است. مصرف پنیر همراه با گردو در وعده شام، یک غذای کامل است و فواید زیادی برای بدن به دنبال خواهد داشت.
- گردو تحلیل برنده رطوبات ناسالم بدن است. اگر مغز گردو مانده باشد، تولید حرارت زائد و عفونت میکند.
- مصرف آن برای افراد مسن بسیار مناسب است.
- گردوی بریان شده باعث رفع سرفهای که در هوای سرد بوجود آمده میشود.
- خوردن مغز گردو دل پیچه را ساکن میکند.
- مداومت در خوردن مغز گردو باعث خروج کرم کدو از بدن میشود.
- ضماد گردو به همراه زیره سیاه و عسل بر بدن کسی که فلج شده، درمان خوبی است.
- مربای گردو که با عسل تهیه شده باشد، لاغری کلیه را برطرف، قوای جنسی را تحریک و علاوه بر اینها مزاج را نیز مرطوب میکند.
- ترشی گردو برای کسی که معدهاش ضعیف شده بسیار خوب است.
- غرغره با آب جوشانده پوست گردو باعث تحلیل ورم لثهها و استحکام دندان میشود.
- مصرف گردو خطر مبتلا شدن به سرطان سینه را به میزان بسیار زیادی کاهش داده و همچنین رشد تومور را در بیماران مبتلا به این سرطان مهار می کند…
.
نکات مهم در انتخاب، مصرف و نگهداری گردو
- گردویی که برای مصرف انتخاب میکنید باید پوست نازک، خوشبو، پر گوشت، خوشرنگ و تازه باشد.
- گردو را نباید قبل از مصرف از پوست جدا کرده و مدت طولانی قبل از مصرف نگه داشت.
- مغز گردو زمانی که از پوست خارج باشد، روغن ناسالم در آن تولید میشود و برای افراد گرم و خشک و کسانی که چربی بالایی دارند، مضر خواهد بود.
- زیاده روی در مصرف آن موجب ورم لوزهها و جوش دهان میشود.
- مصرف زیاد آن برای گرم مزاجان مضر خواهد بود.
مصلح گردو چیست؟
انار ترش، خشخاش، سکنجبین و ترشیهای طبیعی، مصلح گردو و بهبود دهنده خواص و مزاج آن هستند.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir