در طب سنتی، خواص و مزاج پسته به عنوان یکی از مغزیجات آجیلی، به شرح زیر بیان گشته است:
- مزاج پسته گرم و خشک است.
- مصرف پسته به همراه شکر طبیعی باعث دفع ضرر آب و هوای بد میشود.
- پسته چاق کننده است و باعث رشد اعضای مهم بدن مثل مغز و کلیه میشود.
- قوای جنسی و میل جنسی را تقویت نموده، تولید مایع جنسی (منی) را نیز افزایش میدهد.
- افرادی که دچار سردی مزاج و کندی ذهن و حافظه هستند، پسته برای تقویت ذهن و مغز و اعصابشان بسیار مفید است.
- تقویت کننده قلب است.
- جویدن پسته تقویت کننده لثهها و خوشبو کننده دهان است.
- پسته سبب رفع انسداد کبد میشود و گرمکننده کلیهها و مثانه است.
- پسته حالت تهوع را برطرف میکند.
- پسته برای رفع سرفه مفید است.
- باعث تقویت دهانه معده میشود؛ از این رو میتواند برای افرادی که مبتلا به رفلاکس (برگشت اسید معده به مری) هستند، مفید باشد.
.
برای رفع مشکل رفلاکس معده با استفاده از پسته، باید چگونه عمل کرد؟
برای رفع این مشکل توصیه میشود بدین صورت عمل نمایند که پودر مغز پسته را به همراه شکر یا نبات حدود یک ربع یا ۲۰ دقیقه بعد از غذا به اندازه یک قاشق مرباخوری بر روی زبان ریخته تا به آرامی با آب دهان مخلوط و حل شده و قورت داده شود.
نکته مهم: باید توجه داشت این ترکیب حداکثر به اندازه نیاز ٣ روز تهیه شود چون ممکن است در مدت طولانی فاسد شود.
خواص روغن پسته
- روغن پسته هم خاصیت دارویی دارد و هم میتواند به عنوان خوشبو کننده غذا استفاده شود.
- روغن پسته به همراه شکر برای تقویت مغز بسیار مفید است.
- روغن پسته برای سرد مزاجان بسیار مناسب است؛ هم میتوانند روزی یک تا دو بار، یک قطره از آن را مخصوصاً در فصول سرد در هر سوراخ بینی بچکانند و هم به پیشانی و گونه بمالند به شرطی که پوستشان را تحریک نکند. این دستورالعمل با باز کردن مجاری دفع رطوبات زائد مغز، به پیشگیری از بروز سینوزیت و درمان آن نیز کمک میکند.
بهترین نوع پسته، چه ویژگیهایی دارد؟
بهترین نوع پسته دارای دانههای بزرگ، پوست نازک و سفید، مغز سبز و چرب میباشد.
نکات مهم پیرامون مصرف و نگهداری پسته
- پسته همانند بادام و گردو و سنجد بهتر است برای نگهداریی در مدت طولانی از پوست خود خارج نشود.
- ماندگاری مغز پسته حدود سه ماه میباشد ولی با استفاده از روشهای فرآوری (مثلاً خواباندن آن در آبلیمو و سرکه) میتوان ماندگاری آن را افزایش داد.برای این کار لازم است مغز پسته را به مدت کوتاهی ( ۵ تا ۱۰ دقیقه) در آبلیمو یا سرکه غوطهور نمود تا خیس بخورد، سپس مغزها را خارج کرده روی پارچه تمیز در هوای تمیز و در سایه قرار داد تا به آرامی خشک شود. این گونه پسته چون همراه با یک ماده سرد (سرکه) میباشد، از شدت حرارتش کاسته شده وخصوصاً برای گرم مزاجان مناسبتر میباشد و عارضه کمتری دارد.
- گرم مزاجان چنانچه به دنبال مصرف پسته دچار علائم ناشی از حرارت نظیر جوش پوستی یا خارش پوست و یا حتی سردرد بشوند، باید بعنوان مصلح از سکنجبین ملس یا میوههای رو به خنک با طعم ترش مثل انار یا زرشک (یا آب آنها) استفاده کنند.
- بعد از مصرف پسته، برخی دچار التهاب یا آفت یا زخم در مخاط دهان و گلو و حلق میشوند که توصیه میشود پس از مصرف پسته، گلاب غرغره کنند یا سرکه را رقیق کرده، دهانشویه و غرغره نمایند.
- مصرف زیاد پسته برای معده مضر است.
مصلح پسته چیست؟
آلو و آلوچه، زردآلو، انار ترش، سکنجبین و سرکه مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج پسته هستند.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir