درمان چند بیماری رایج

« راهنما و دانستنی‌ها »

برای درمان بسیاری از مشکلات مانند اضافه وزن، دیابت، بی‌خوابی سالمندان، کهیر، خستگی، افسردگی و … در طب سنتی توصیه‌های آمده است که بسیار کارگشاست؛ با ما همراه باشید…

1- رفع بی‌خوابی سالمندان

سالاد تهیه شده از کاهو، یک قاشق روغن زیتون و کمی دارچین، میخک و هل مکمل درمانی مناسبی برای کمک به بهبود بی‌خوابی سالمندان است.
.

2- درمان چاقی

از مکمل‌های درمانی مناسب برای کاهش وزن، خوردن ماست مُهزل بدون نان است به این ترتیب که 200 گرم ماست با یک قاشق غذاخوری زیره سیاه مخلوط و خورده شود.
.

3- درمان موضعی کهیر

از مکمل‌های درمانی مناسب برای درمان موضعی کهیر، ترکیبی از گلاب و سرکه با نسبت 3 به 2 است که به‌صورت موضعی روی نواحی مبتلا به کهیر اسپری شود.
.

4- کمبود ویتامین ب6

⇠ مداومت در خوردن تخم کتان به‌صورت خام به دلیل دارا بودن اجزایی با خاصیت “آنتاگونیستی” در ارتباط با ویتامین “B6” می‌تواند علائم کاهش این ویتامین را ظاهر سازد. پس در مصرف آن زیاده روی نکنید.
.

5- بهبود آفت دهان

⇠ از توصیه‌های ساده و مؤثر برای بهبود آفت دهان، مضمضه کردن (در فضای دهان چرخاندن) رب انار است.
.

6- کاهش خستگی ناشی از فعالیت بدنی

⇠ مطالعات نشان داده که مصرف آب انار در بهبود جریان خون و کاهش میزان خستگی ناشی از فعالیت‌های بدنی نقش مؤثری دارد.
.

7- رفع استرس

⇠ اسانس گل محمدی اثر محرک بر مغز دارد و سبب ایجاد آرامش مطلوبی در انسان می‌شود همچنین در مطالعات بالینی اثر آن در رفع افسردگی مشخص شده است.
.

8- کاهش سرعت پوسیدگی دندان‌ها

⇠ جوشانده سماق از ترکیبات مورد استفاده در طب ایرانی برای حفظ سلامت لثه و دندان است که اثر آن بر کاهش رشد باکتری‌های مخرب دندان است.
.

9- کاهش درد مفاصل

⇠ مواد مؤثره موجود در گیاه زنجبیل اثرات ضدالتهابی، آنتی اکسیدان و تب‌بر دارند لذا این گیاه در درمان بسیاری از بیماری‌های التهابی قابل استفاده است، زنجبیل از گیاهانی است که می‌توان برای تسکین دردهای مفصلی از آن استفاده کرد و یک مکمل درمانی خوب در بیماری‌های مفصلی سرد است.
.

10- کاهش دردهای رحمی

⇠ یکی از مکمل‌های غذایی برای بانوان مبتلا به دردهای رحمی مصرف زرده تخم مرغ عسلی مخلوط شده با دارچین است. دارچین خوب، دارچینی است که تندبو، شیرین مزه اما همراه با تندی طعم، سرخ رنگ، دارای قلم‌های باریک و بلند و نازک و در هم پیچیده باشد.
.

11- رفع افسردگی

⇠ نوشیدن شربتی از شیره انگور با اندکی زعفران از مکمل‌های مناسب برای افراد درگیر هم‌وغم و کسانی است که از غضب شدید رنج می‌برند، شیره انگور حاوی ویتامین‌های A، B، C و املاحی چون آهن، منیزیم، فسفر و مقداری کلسیم است.
.

12- رفع سوءهاضمه

⇠ مربای هویجی که با عسل تهیه شده یک ترکیب مناسب برای تقویت احشا و قوای هاضمه است، لوتئولین موجود در هویج نیز یک ترکیب مناسب برای حفظ کولون از سرطان است.
.

13- بهبود دیابت

⇠ بابونه از گیاهانی است که به دلیل خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی خود، برای بیماران دیابتی به‌عنوان یک جایگزین مناسب برای چای قابل توصیه است.
.

14- رفع بی‌اختیاری ادرار

⇠ مصرف مویز همراه پسته و بادام از مکمل‌های درمانی مناسب برای بیماران مبتلا به کبد چرب است؛ مویز از خوراکی‌های بسیار مقوی است که برای گرم کردن کلیه‌ها اثر بسیار خوبی دارد و در بی‌اختیاری ادراری ناشی از سردی کلیه‌ها قابل توصیه است.
.

15- بهبود التهاب پوست

⇠ جوشانده بابونه از ترکیباتی است که اثرات مفید آن در بهبود علائم بیماران مبتلا به درماتیت آتوپیک در مطالعات نشان داده شده است.
.

16- کاهش چربی موی سر

⇠ شستن موها با ترکیب آبغوره و روغن زیتون در کاهش چربی موهای سر مفید است اما در این عارضه نباید از اصلاح مزاج معده و سر با داروهای مناسب غافل شد.
.

17- رفع سردرد ناشی از گرسنگی

⇠ استفاده از میوه “به” در غذای بیمارانی که در زمان گرسنگی دچار سردرد می‌شوند به‌مرور زمان، تکرار و شدت سردرد آن‌ها را کاهش خواهد داد.
.

18- کمک به درمان سرطان سینه

⇠ مطالعات نشان داده که سماق می‌تواند رشد و متاستاز سلول‌های سرطان سینه را محدود و مرگ آن‌ها را تسریع کند.
.

19 – درمان بی‌خوابی مزمن

⇠ مطالعات همچنین نشان داده است که روغن بنفشه در پایه روغن بادام، در درمان بیماران مبتلا به بی‌خوابی مزمن اثر قابل توجهی دارد.
.

20- درمان یبوست

⇠ استفاده از انجیر خشک آغشته به شربت عسل پیش از غذا، خوردن سیب بعد از غذا، مصرف ناشتای یک قاشق سوپ خوری خاکشیر با یک تکه نبات در یک لیوان آب گرم، استفاده از نعنا یا ریحان همراه غذا و خودداری از پس زدن رفلکس‌های دفعی، ماساژ شکم در جهت عقربه‌های ساعت با روغن بادام شیرین و ورزش کردن راهکارهای مناسب برای درمان یبوست هستند.
.

21 – رفع زانو درد

⇠ برای درمان زانو درد روغن دنبه را با زنجبیل بروی زانو بگذارید مداومت بر این عمل موجب بهبود می شود.
.

22– درمان عفونت گوش

⇠ پوست یک حبه سیر را بکنید و جلوی سوراخ گوش قراردهید تا درد و عفونت در عرض چند دقیقه از بین برود.
.

23-درمان خانگی حساسیت فصلی

⇠ نوشیدن مقدار کافی آب

⇠ استفاده از سیر و پیاز در غذاها

⇠ دانه‌های روغنی،ماهی و آجیل‌های خام

⇠ چای سبز

⇠ میوه‌های حاوی ویتامین C

⇠ دمنوش گیاه رزماری
.

24– رفع استرس های عصبی

⇠ مقدار ۲/۰ تا ۵/۰ گرم کلاله زعفران را بکوبید. سپس در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت نیم ساعت بگذارید تا دم بکشد.

⇠ آن را صاف کرده و روزی دو بار، هر بار یک فنجان، یک ساعت بعد از غذا میل کنید.
.

25– درمان سردرهای میگرنی

⇠ یک سوم ق م پودرزنجبیل (معادل ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیگرم) رادرآب گرم ریخته و بنوشید.

⇠ مصرف این گیاه تعداد دفعات وشدت حملات میگرن را به میزان قابل ملاحظه ای کاهش میدهد
.

26– درمان سرفه

⇠ یک قاشق غذا خوری سرکه سیب را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید و سپس یک قاشق چای خوری عسل نیز به آن اضافه کنید.

⇠ خوب بهم بزنید و سپس بنوشید.
.

27– رفع کبد چرب

⇠ یک تکه زنجبیل رادرون یک کاسه ماست رنده کرده وآن رابعدازصرف وعده‌های غذایی میل کنید

⇠ نوشیدن دمنوش زنجبیل نیزمانع ابتلا به کبدچرب می شود.
.

28– رفع خستگی و کم خونی

⇠ برگ های تازه یا خشک گزنه را در آب جوش بریزید و بگذارید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دم بکشد.
.

29– کاهش دردهای قاعدگی

⇠ دمنوش زنجبیل و عسل علاوه بر کاهش دردهای قاعدگی، خستگی های ناشی از کمبود آهن را از بین می برد.
.

30– درمان سرفه خشک

⇠ باز کردن ۶ عدد خرما و جوشاندن در ١/٢ لیتر شیر به مدت ٢۵ دقیقه روی حرارت کم، نوشیدن سه فنجان در روز.
.

31– بهبود ناراحتی اعصاب

⇠ نوشیدن شربت بابونه

⇠ دم کرده پونه کوهی در وان حمام بریزیدوماساژدهد.

⇠ نوشیدن دم کرده ترنجان

⇠ عرق ریشه درخت چنار
.

32-درمان بوی بدن با طب سنتی :

⇠ بوی بد بدن مشکلی است که بیشتر در فصل تابستان و هوای گرم موجب عذاب افراد می شود. در هر حال این توصیه را برای روز‌های گرم سال به خاطر داشته باشید: یک قاشق چای خوری جوش‌شیرین را زیر بغل و روی پاهای خود بپاشید.

⇠ این ماده، یک ضد عرق طبیعی است و میزان رطوبت طبیعی تولید شده در بدن را کم می‌کند.
.

33-درمان تب یونجه (آلرژی فصلی) با طب سنتی :

⇠ یک چای کیسه‌ای را در آب سرد خیس کرده و در دستمال کاغذی بپیچید و بر روی چشم ها بگذارید تا خارش ناشی از آلرژی فصلی یا سرماخوردگی تسکین پیدا کند. دکتر “چارلز سیمناف” از دانشگاه منچستر معتقد است اسید تانیک موجود در چای در کاهش خارش موثر است. استفاده از وازلین در سوراخ‌های بینی هم در این مورد خالی از فایده نیست.

⇠ متخصصان معتقدند از آنجایی که مواد حساسیت‌زا به وازلین می‌‌چسبند و وارد بدن نمی‌شوند، نمی‌توانند واکنش حساسیتی را شروع کنند. برای بهره‌مندی از این خاصیت کافی است هر دو ساعت یک بار وازلین باقی مانده را از بینی پاک کنید و دوباره بینی خود را با وازلین چرب کنید.
.

34-درمان تهوع با طب سنتی :

⇠ زنجبیل حالت تهوع را برطرف می‌کند. بررسی‌ها نشان می‌دهد مصرف تنها یک گرم پود‌ر زنجبیل قبل از سوارشدن در کشتی تا 40 درصد علائم بیماری مسافرت و تا 70 درصد استفراغ را کاهش می‌دهد.

⇠ مصرف زنجبیل در رفع تهوع صبحگاهی(ویار) در بارداری نیز بسیار موثر است. از آنجا که کاهش قند خون باعث بروز تهوع می‌شود، به زنان باردار توصیه می شود از شیرینی زنجبیلی استفاده کنند، چون در این صورت قند خون آنها افت نمی‌کند.

.

35-درمان آرتریت (التهاب مفصل) با طب سنتی :

⇠ عسل و سرکه سیب از جمله ضد التهاب‌های قوی هستند.

⇠ بنابراین اگر از درد مفاصل رنج می‌برید، یک قاشق مرباخوری عسل را با یک قاشق مرباخوری سرکه سیب مخلوط کنید و این معجون را صبح‌ها مصرف کنید تا درد مفاصل ناشی از آرتریت تسکین یابد.
.

36-تغییر رنگ دندان‌ها:

⇠ دکتر “فیل استیمر” از کلینیک دندان پزشکی لندن توصیه می‌کند برای پیشگیری از تغییر رنگ دندان‌ها بعد از نوشیدن چای و قهوه، آدامس بدون قند(sugar free) بجوید.

⇠ آدامس جریان بزاق را زیاد می‌کند و با شست‌وشوی دهان مانع ایجاد لکه می‌شود.
.

37-درمان سردرد با طب سنتی :

⇠ بسیارند کسانی که اگر یک روز نوشیدن چای را فراموش کنند، عقوبت ناخوشایندی چون سردرد در انتظارشان است.

⇠ اما ظاهرا نوشیدن چای در درمان سردرد کسانی که به نوشیدن آن عادت ندارند هم مفید است.
.

38-درمان بیماری های تنفسی با طب سنتی

⇠ دکتر “جین کلارک” متخصص تغذیه برای درمان سردرد راهکار راحتی دارد: “با شروع اولین علائم سردرد چای بنوشید”.

⇠ این متخصص، عمده علل سردرد را به گشادی یا تنگی عروق خونی مغز نسبت می‌دهد و معتقد است، کافئین این تغییرات را برطرف می‌کند.
.

39-درمان جرم گوش با طب سنتی :

⇠ 4 بار در روز چند قطره روغن زیتون را در گوشتان بچکانید تا جرم گوش نرم شود .

⇠ دکتر “بایروم” معتقد است این ماده از داروهای شیمیای که برای درمان این مشکل وجود دارند، مفیدتر است.
.

40-درمان دندان درد با طب سنتی :

⇠ اگر می‌خواهید دندان درد شما فورا خوب شود، پنبه را به عصاره گل میخک آغشته کرده و روی دندان دردناک خود بگذارید. البته دقت کنید این ماده بیش از دو دقیقه روی دندان نماند، چون باعث التهاب لثه می‌شود .

⇠ پزشکان آلمانی از این گیاه، داروی بی‌حسی تهیه کرده‌اند.
.

41-درمان درد پشت با طب سنتی :

⇠ برای تسکین درد پشت، وردنه را روی زمین گذاشته و در حالی‌که پشت تان را روی آن گذاشته‌اید دراز بکشید. به این ترتیب وردنه بین شانه‌ها قرار گرفته و به صورت شکل T انگلیسی عمود بر نخاع قرار می‌گیرد.

⇠ اگر بدن تان را روی آن به حالت بالا و پایین حرکت دهید باعث تسکین تنش عضلانی می‌شود.
.

42-کاهش التهاب پروستات

⇠ بهترین روش طبیعی برای کاهش تورم پروستات در مردان نوشیدن چای سبز است. از آنجا که التهاب پروستات در مردان به عوامل باکتریایی مربوط است، مصرف گیاهان دارویی با خاصیت ضد باکتریایی بسیار موثر است.

⇠ گیاه چای سبز از جمله این گیاهان است که به دلیل خاصیت ضدباکتریایی و آنتی اکسیدانی که دارد تاثیر زیادی در بهبود التهاب پروستات در مردان دارد. برای این منظور درمانگران پیشنهاد می کنند مردان مبتلا به التهاب پروستات روزانه ۳ فنجان چای سبز بنوشند.

.

43-درمان سنگ کلیه و مثانه

⇠ مردان مبتلا به سنگ کلیه و مثانه با نوشیدن دم کرده تخم جعفری و برگ های آن می توانند علاوه بر تسریع روند شکسته شدن سنگ ها به دفع آنها نیز کمک کنند. به گفته درمانگران شیوه های طبیعی درمان علاوه بر نوشیدن دمنوش جعفری مصرف عصاره طبیعی این گیاه نیز می تواند به پاکسازی کلیه ها و مثانه کمک کند و با افزایش میزان ادرار و دفعات دفع آن به خروج سنگ های خرد شده و شکسته شده کمک کند.

⇠ برای تهیه دمنوش یا عصاره به دست آمده از سبزی جعفری کافی است یک دسته جعفری تازه را پاک کرده و خوب بشویید سپس آن را درون ۲ تا ۳ لیوان آب ریخته و روی حرارت به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید. آب به دست آمده از جعفری را خنک بنوشید. مصرف این دمنوش گیاهی در مدت زمانی ۲ هفته تاثیر زیادی در شکسته شدن سنگ ها و دفع آنها از کلیه و مثانه دارد.

.

44-رفع بدبویی دهان

⇠ بسیاری از درمانگران طب سنتی مصرف سوپ تهیه شده از برگ های تازه گشنیز را برای رفع بدبویی دهان به بیمارانشان توصیه می کنند. برای تهیه این سوپ لازم است به جای استفاده از مخلوطی از خرد شده سبزیجات مختلف و بهاره، تنها از برگ سبز و تازه گشنیز استفاده کنید و این سوپ را به عنوان غذا یا پیش غذا یک وعده در روز و درهفته سه تا چهار بار میل کنید.

⇠ علاوه بر این استفاده از تخم گیاه گشنیز در تسکین درد دندان هم بسیار است. برای این منظور کافی است مقدار اندکی از تخم گشنیز را بجوید و به این ترتیب به تسکین و آرامش درد دندانتان به صورت موقت کمک کنید.

.

45-تقویت معده و درمان نفخ

⇠ در طب سنتی خواص مختلفی برای مصرف برگ های تازه گیاه زوفا، چای و جوشانده آن ذکر شده است. یکی از مفیدترین این خواص تاثیر آن در تقویت عملکرد گوارش به ویژه معده است. نوشیدن دمنوش این گیاه در طول هفته کمک می کند تا ناراحتی های معده مانند نفخ شکم برطرف شده و معده عملکرد بهتری را در بدن از خود نشان دهد.

⇠ علاوه بر این مصرف چای این گیاه به تسکین اختلال های تنفسی، تسکین درد سینه در سرماخوردگی ها و به عنوان یک خلط آور مناسب و طبیعی به بیماران توصیه می شود.

.

46-پیشگیری از آلزایمر

⇠ زردچوبه یکی از ادویه های خوشرنگ وبویی است که بیشتر ما برای تهیه و طبخ غذا از آن استفاده می کنیم. در حالی که این گیاه زرد رنگ به جز عطر و بو خواص دیگری هم دارد که از سوی دانشمندان نیز به تایید رسیده است.

⇠ زردچوبه به جهت داشتن ماده ای به نام کورکومین از ضعف مغز و ابتلا به آلزایمر و فراموشی جلوگیری می کند.

.

47-تقویت باروری در مردان

⇠ زنجبیل از جمله گیاهان دارویی با طبع گرم است که مزه ای تند و سوزاننده دارد. مصرف این گیاه به صورت تازه یا خشک شده آن تاثیرات درمانی بی نظیری به همراه دارد که یکی از بارزترین آنها تقویت قوای جنسی است. این گیاه به دلیل طعم و عطری که به غذا می دهد یکی از پرمصرف ترین گیاهان دارویی و غذایی در میان مردم کشورهای شرقی است.

⇠ مصرف روزانه زنجبیل به همراه غذاها، چای یا سالاد می تواند علاوه بر افزایش قوای جنسی به عنوان یک داروی طبیعی برای کاهش میزان کلسترول خون، کاهش چسبندگی پلاکت ها، افزایش قوت هضم و متابولیسم بدن مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر زنجبیل امروزه فرآورده های صنعتی دیگری از این گیاه دارویی تهیه می شود که در داروخانه ها به فروش می رسد. اسانس زنجبیل یکی از این فرآورده هاست که می توان روزانه ۲۰ تا ۳۰ قطره آن را به همراه غذا، سالاد و چای دو تا سه بار در طول روز مصرف کرد.

.

48-پیشگیری از بواسیر

⇠ در مکتب طب سنتی ایران از گیاهان دارویی متنوعی برای درمان بواسیر نام برده شده که استفاده خوراکی و موضعی از آنها در درمان این بیماری از سوی متخصصان طب سنتی توصیه شده است. گیاهانی چون شنبلیله، پیاز، شاه تره، گل میخک، کاسنی صحرایی، تره، بومادران و چای کوهی از جمله گیاهانی هستند که از سوی درمانگران شیوه های طبیعی درمان به بیماران توصیه می شوند.

⇠ این گیاهان بهتر است به صورت تازه مصرف شوند. به عنوان مثال درمانگران مصرف خوراکی این سبزی ها و گیاهان را در وعده های غذایی و به جای مواد اولیه در طبخ غذا بسیار توصیه کرده اند. خوردن کوکوی تهیه شده از تره تازه یا شاه تره و مصرف آن سه بار در هفته علاوه بر پیشگیری از ابتلا به بواسیر در درمان آن نیز بسیار موثر است.

.

49-کاهش درد بواسیر

⇠ مرهم تخم شنبلیله یکی دیگر از داروهای گیاهی مسکن برای کاهش دردهای بواسیر است. با افزایش درد بواسیر در بیمار و التهاب ناحیه بواسیر بیمار امکان انجام فعالیت های روزانه خود را از دست داده و به سختی می تواند بنشیند یا برخیزد.

⇠ در این حالت برای تسکین دردهای او مرهم تخم گشنیز از سوی درمانگر تجویز شده است. برای تهیه این مرهم لازم است ۱۰۰ گرم از تخم نیمکوب شده شنبلیله را با ۴ لیوان آب مخلوط کرده و به مدت ۶ ۵ دقیقه بجوشانید. این مخلوط را پس از آنکه ولرم شد، صاف کرده و در موضع مبتلا به بواسیر کمپرس کنید. علاوه بر این استفاده موضعی از کوبیده گیاه شاه تره تازه نیز در درمان دردهای ناشی از بواسیر به ویژه نوع خارجی آن بسیار موثر است.

.

منابع:
.http://tandorosti.akaup.com
.https://www.beytoote.com
.http://www.persianpersia.com
.https://www.yjc.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!