غوره

« راهنما و دانستنی‌ها »

در خصوص خواص و مزاج غوره در طب سنتی آمده است که :

  • مزاج آن سرد و خشک است.
  • غوره انگور، طبیعت سرد و خشک داشته، تا حدی قابض است یعنی باعث جمع شدن موضع می‌شود.
  • برای کسانی که اسهال‌های خونی ناشی از حرارت و گرمازدگی دارند، مفید است.
  • غوره حرارت خون و صفرا را کم می‌کند، همچنین می‌تواند سبب از بین رفتن صفرا شود. این خاصیت غوره به عنوان یک روش موثر پیشگیری از مشکلات فصل تابستان مطرح می شود. با مصرف مناسب غوره (آبغوره، ترشی غوره و …) در آغاز فصل گرما، می توان نسبت به بسیاری از مشکلات این فصل پیشگیری کرد.
  • غوره اگر چه طبع سردی دارد ولی بدلیل خاصیت نفوذ کنندگی آن، باعث قطعه کردن بلغم شده و به دفع بهتر آن از بدن کمک می‌کند.
  • در مصرف غوره باید احتیاط کرد. چرا که مصرف ناصحیح آن می‌تواند حتی در مقدار کم باعث یبوست مزاج شود.
  • مصرف غوره موجب تقویت کبد (بویژه کبد گرم) می‌شود.
  • غوره سبب برطرف شدن تشنگی می‌شود. (البته در پیشگیری از تشنگی نیز موثر است).
  • آبغوره برای انواع چربی‌های خون، قند بالای خون، غلظت خون و رژیم‌های لاغری علی الخصوص برای مزاج‌های گرم و تر بسیار مفید است.
  • آش آبغوره، خورشت کدو سبز یا خورشت سبزی (سرخ نشده) با غوره و امثالهم، غذاهای مفید رژیمی برای افراد فوق الذکر و نیز برای اکثر انسان ها مخصوصاً در فصول گرم مفید هستند.

بهترین نوع غوره، چه نوع غوره‌ای است؟

بهترین نوع غوره، آن است که درشت و آب دار بوده، سبز رنگ باشد، دانه نداشته و پوست نازکی داششته باشد و همچنین ترد و تازه باشد.

.

عوارض مصرف غوره در افراد سرد مزاج

عوارض غوره خصوصاً در سرد مزاجان کسانی که معده سرد و ضعیف دارند، عبارتند از:

  • گرفتگی صدا
  • تولید نفخ و باد در دستگاه گوارش
  •  غلبه سردی در بدن
  • تضعیف قوای جنسی سرد مزاج‌ها

مصلح غوره چیست؟

انیسون، انجیر و گلقند مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج غوره هستند.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!