در خصوص خواص و مزاج سیب ترش در طب سنتی آمده است که :
- مزاج سیب ترش سرد و خشک است.
- سیب میخوش خلط صالح تولید میکند، برطرف کننده تشنگی و حالت تهوع و اسهال صفراوی میباشد و در سایر موارد مانند سیب ترش است.
- سیب ترش، قابض و برطرف کننده حالت تهوع و اسهال میباشد و با معده صفراوی سازگار است.
- گفته شده که سیب ترش موجب فراموشی و کند ذهنی میشود و مصلح آن عسل با دارچین است.
- سیب سبز خاصیت قابض و جمع کننده گوارش و پرزهای درون روده را داشته و به تقویت دریچهها (از جمله دریچه فوقانی معده) کمک کرده، لذا برای سفت شدن دهان معده و جلوگیری از برگشت غذا به مری مفید است.
- سیب ترش یا ملس یا آب و رب آن، برای افرادی که اسهال مزمن دارند، مخصوصاً اسهال ناشی از استرس و حرارت در فصول گرم بسیار مفید است.
عوارض سیب ترش و زیاده روی در مصرف آن
- سیب ترش ممکن است به دلیل اثر قبض خود، قاعدگی را مختل نموده و موجب بروز بیماری و سرد شدن رحم در خانمها شود.
- همچون اکثر میوهها نوشیدن آب پس از سیب ترش ممنوع است چون هضم آن مختل شده و باعث فساد در معده میشود.
- زیاد خوردن سیب ترش، به خصوص سیب نارس باعث نفخ، تولید باد و گاز، ضعف هضم و ایجاد درد شکم میشود.
- مصرف سیب ترش در طولانی مدت موجب بروز مشکلات گوارشی، قولنج و کند ذهنی میشود که مصلح آن هل و دارچین است.
- مضر سینه بوده و زیاده روی در آن موجب ذات الریه میشود.
.
نکات مهم در مصرف سیب ترش
- سیب ترش برای معدههای سرد و کلاً سردمزاجان مضر است.
- مرباى سیب برای سرد مزاجان و معده های سرد بهتر از سایر اشکال آن مانند خام و آب و رب آن میباشد.
- سیب ترش اگرچه خاصیت قبض دارد ولی بواسطه سردی مزاج خود برای معده مضر و برای این منظور باید به مقدار کم و با احتیاط مصرف شود.
مصلح سیب ترش چیست؟
- گلقند، دارچین و عسل؛ مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج سیب ترش هستند.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir