خرما

« راهنما و دانستنی‌ها »

در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج خرما این گونه آمده است که :

  • مزاج آن گرم و تر است.
  • خرما غذاییت زیادی دارد، چاق کننده است و خون خوبی تولید می‌کند.
  • باعث رفع خستگی و تقویت قوای جنسی، شنوایی، بینایی و هاضمه می‌شود.
  • خرما سبب تحریک قوای جنسی، استحکام کمر و تقویت آن می‌شود.
  • خرما تقویت کننده قوای جنسی (در سرد مزاجان) است و برای تشدید این خاصیت می‌توان تعدادی خرما را در شیر تازه خیساند و قدری دارچین نیز به آن افزود. این کار همچنین باعث از بین رفتن عوارض احتمالی شیر برای افرادی که دارای سردی و رطوبت‌های مزاجی هستند، می‌شود.
  • خرما بواسطه گرمی طبع آن، رطوبت بدن (مخصوصا بلغم معده) را از بین می‌برد.
  • خرما تقویت کننده کلیه است.
  • اگر خرما همراه مقداری شنبلیله دم کرده و صاف شده میل شود، می‌تواند برای دفع سنگ‌ کلیه و مثانه موثر باشد.
  • خرما به درمان بیماری‌های سرد بلغمی کمک می‌کند.
  • خرما برای کسانی که دچار سرماخوردگی مکرر در فصول سرد می‌شوند، مفید است.
  • باعث رفع رطوبت زائد ناشی از عفونت و تب می‌شود.
  • به تقویت سیستم ایمنی و بهبود سرماخوردگی کمک می‌نماید.
  • مصرف خرما به منظور پیشگیری مفید است ولی در زمان سرماخوردگی و تب مضر است و بیماری را تشدید می‌کند.
  • خرما سبب لینت مزاج هم می‌شود.

.

خرما و زیاده روی در مصرف آن برای چه افرادی مضر است؟

  • افرادی که عادت به مصرف خرما ندارند، ممکن است بر اثر مصرف خرما دچار حرارت و عوارض ناشی از صفرای زیاد نظیر سردرد، چشم درد،جوش‌های پوستی، تاول یا آفت دهان، سوزش گلو و گلو درد بشوند.
  •  افرادی که چاق هستند و مزاج گرم و تر دارند باید از خوردن خرما پرهیز کنند، چون این افراد استعداد غلبه خون و حرارت خون را دارند و خرما آن را تشدید می‌کند و این خون غلیظ ممکن است موجب تغییر در تناسب اخلاط شود.

نکات مهم در مصرف خرما

  • مصرف زیاد خرما برای دندان‌ها مضر است.
  • توصیه شده بعد از خوردن خرما با آب جوشیده نیم گرم چند بار مزمزه و غرغره نموده (می توان در این آب کمی هم سرکه ریخت) که این عمل از بروز عوارض ناشی از خرما مخصوصاً در گرم مزاجان جلوگیری می‌کند.
  • در مناطقی که خرما نمی‌روید زیاده روی در مصرف آن جایز نیست و موجب سوختن خون، تولید خون سوداوی و بروز عفونت می‌شود.

مصلح خرما چیست؟

کاهو، گلاب، خشخاش، بادام درختی شیرین، سرکه، آب انار،‌ سکنجبین و روغن، مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج خرما هستند.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!