خواص و مزاج باقلا تازه در طب سنتی به شرح زیر است:
- مزاج باقلای تازه، سرد و تر است.
- برای پاکسازی سینه و ریه و تقویت آنها مفید است.
- سرفه را تسکین میدهد.
- از باقلا در حد متعادل برای تقویت نیروی جنسی استفاده میشود.
- باقلا تازه ترمیم کننده زخمهای روده است.
- از تولید سنگهای مثانه و کلیه و انسداد مجاری جلوگیری میکند.
- مصرف متعادل آن برای کمخونی مفید است و تقویت کننده مغز استخوانها میباشد.
- ضماد آن جهت جلوگیری از رشد موهای زائد موثر است.
- ضماد باقلا تازه به همراه آرد جو جهت کاهش ورم پستان که در اثر انجماد شیر بوجود می آید، موثر است.
.
مضرات زیاده روی در مصرف باقلا تازه
- خوردن افراطی باقلا تازه سبب نفخ، اختلاج و احساس سنگینی در ناحیه سر میشود.
- باعث کندشدن ذهن میگردد.
.
خوردن باقلا تازه برای چه افرادی توصیه نمیشود؟
- افراد مبتلا به بیماریهای خونی از جمله فاویسم
- افراد مبتلا به کم خونی شدید
- پوست کنده باقلا مضرات کمتری دارد. افرادی که معده ضعیف دارند به هیچ وجه نباید باقلا را با پوست بخورند.
.
مصلحات باقلا تازه
مصلح باقلا تازه ادویههای گرم مثل مرزه، دارچین، زیره، آویشن، فلفل، پونه، گلپر، عسل و نمک میباشد.
- مصلح باقلا تازه جهت رفع نفخ، فلفل، میخک، گلپر و نمک است.
- مصلح باقلا تازه برای کاهش میزان سردی آن، گلپر یا نمک است
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir